- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (07.09.2022, 10:33)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Doar unul din trei elevi români ştie ce înseamnă reciclarea deşeurilor
Doar 30% dintre elevii din România au participat la programe în care au învăţat despre importanţa colectării selective şi reciclarea deşeurilor, arată un studiu recent.
Urmărește
147 afișări
FOTO Recycle Bins
Doar 30% dintre elevii din România au participat la programe, în general organizate de diferite entităţi private sau platforme ONG, în care au învăţat despre importanţa colectării selective şi reciclarea deşeurilor, arată o analiză Clean Recycle.
Realizatorii acesteia susţin că şcolile fac parte din instituţiile publice cu cele mai mari cantităţi de deşeuri generate anual, dar infrastructura de management al deşeurilor în cazul acestora este deficitară. Autorităţile locale sunt cele care sunt obligate să pună la dispoziţia şcolilor pubele special colorate, în care elevii şi profesorii să poată colecta selectiv.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Cele mai mari cantităţi de deşeuri sunt generate de şcolile din marile oraşe, iar majoritatea sunt deşeuri menajere, carton şi hârtie, ambalaje de plastic, PET-uri sau sticlă, potrivit datelor studiului.
„Comportamentul eco-responsabil începe din şcoală. Elevii trebuie îndrumaţi şi informaţi cu privire la importanţa protejării mediului, ceea ce implică şi învăţarea colectării selective şi reciclarea deşeurilor încă din şcoală. Este un proces care trebuie să devină o normalitate şi să facă parte din vieţile noastre. Economia circulară contribuie la o economie sustenabilă şi un viitor mai bun, pentru toţi”, a declarat Cosmin Monda, fondator şi CEO Clean Recycle.
Faţă de 2007, când doar 0,4% dintre deşeurile municipale erau reciclate, procentul a ajuns la peste 11% în 2019. Din anul 2025 însă, ţintele impuse de Uniunea Europeana vor fi de 55%, iar România va avea de recuperat inclusiv decalajul educaţional, pentru a putea îndeplini ţintele de mediu.
Hârtia şi cartonul sunt principalele deşeuri de ambalaje generate în România, urmate de plastic, lemn şi metal. În ceea ce priveşte reciclarea plasticului, România a cunoscut un avans considerabil privind valorificarea acestui tip de ambalaj periculos pentru mediu. În 10 ani, cantitatea de plastic reciclat a crescut de la 15% în 2008, la 43% în 2018.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe