- Home
- Social
- SIBIU, (15.09.2012, 10:25)
- Departamentul Corespondenţi , Elida Cremene ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dobriţoiu despre Poliţia aeriană: Sperăm că vom lua o decizie politică în foarte scurt timp
Ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a spus, sâmbătă, întrebat despre Poliţia aeriană, că speră că "în foarte scurt timp" va fi luată o decizie politică, astfel încât România să nu îşi piardă credibilitatea şi să fie în măsură să asigure misiunile de poliţie aeriană pe întreg spaţiul ţării.
Urmărește
526 afișări
Dobriţoiu despre Poliţia aeriană: Sperăm că vom lua o decizie politică în foarte scurt timp (Imagine: Bogdan Maran/Arhiva Mediafax Foto)
Întrebat de jurnalişti dacă în întâlnirile cu oficialii NATO va ridica problema Poliţiei aeriene române, ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a spus că nu, pentru că "deciziile privind planificarea apărării, inclusiv planificarea operaţiilor în spaţiul aerian, sunt decizii naţionale".
"Deciziile privind planificarea apărării, inclusiv planificarea operaţiilor în spaţiul aerian, sunt decizii naţionale. Din punct de vedere al Poliţiei aeriene, având în vedere capabilităţile limitate pe care le avem, mă refer la numărul de avioane, avioane care se apropie de sfârşitul ciclului de viaţă, avem provocări în sensul acesta şi să sperăm că vom lua o decizie politică în timp foarte scurt, ca să nu înregistrăm deziluzii şi să nu ne pierdem credibilitatea. Adică să fim în măsură să ne asigurăm misiunile de poliţie aeriană pe întreg spaţiul aerian al ţării. În acest moment avem două avioane care sunt în lucru la Avioane Craiova pentru a le îmbunătăţi ciclul operaţional", a afirmat Dobriţoiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
El a făcut aceste declaraţii la Sibiu, unde sâmbătă dimineaţă a început Conferinţa Comitetului Militar al NATO, la care participă şefii apărării din cele 28 de ţări membre ale Alianţei şi alţi aproximativ 300 de oficiali.
Lucrările au fost deschise de preşedintele Comitetului Militar al NATO, general Knud Bartels, şi de ministrul român al Apărării, Corneliu Dobriţoiu.
Şefii apărării din cele 28 de ţări membre ale NATO vor discuta la Sibiu despre operaţiile Alianţei aflate în desfăşurare, precum şi aspecte-cheie de pe agenda organizaţiei.
Potrivit reprezentanţilor MApN, conferinţa se va concentra pe provocările mediului general de securitate, precum şi pe operaţiile aliate aflate în desfăşurare în Afganistan şi în Balcanii de Vest. Discuţiile se vor axa, de asemenea, pe stadiile transformării NATO şi pe revizuirea structurii Statului Major Militar Internaţional (IMS), care este partea executivă a Comitetului Militar. Conferinţa se va încheia cu alegerea noului director general al IMS.
Invitaţi speciali ai preşedintelui Comitetului Militar al NATO sunt ambasadorul Stephen Evans, asistentul secretarului general al NATO pentru Operaţii, şi generalul-locotenent Arne Bård Dalhaug, comandantul Colegiului de Apărare NATO de la Roma.
În marja conferinţei, generalul-locotenent Ştefan Dănilă, şeful SMG, gazda reuniunii, va avea întâlniri bilaterale cu omologi din alte ţări, în cadrul cărora vor fi abordate aspecte privind participarea ţării noastre în teatrele de operaţii la misiuni aflate sub mandat NATO, procesul de transformare a Armatei României şi modalităţile de întărire a cooperării militare bilaterale.
Aceasta este prima reuniune a şefilor apărării în acest format, după summit-ul NATO de la Chicago, şi prima care se desfăşoară în România.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe