Doctorul Magherescu s-a panicat aflând că maşina sa circulă prin Capitală, deşi o declara furată
TB arată în motivarea deciziei prin care a hotărât arestarea medicului Alexandru Magherescu, fondatorul centrului medical Doris, din cartierul Militari, şi a fratelui acestuia, că doctorul s-a alarmat când a aflat "întâmplător" că maşina pe care o declara, în fals, furată, circulă prin Bucureşti.
Doctorul Magherescu s-a panicat aflând că maşina sa circulă prin Capitală, deşi o declara furată (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
În cuprinsul motivării prin care Tribunalul a decis în urmă cu o săptâmână arestarea preventivă a şase persoane, între care medicul Alexandru Magherescu, fondatorul centrului medical Doris, din cartierul Militari, şi a fratelui acestuia, Cosmin, şi cercetarea în libertate a dinamovistului Andrei Silviu Mărgăritescu, instanţa prezintă individual starea de fapt reieşită din probele aduse de procurori pentru fiecare dintre cei şapte inculpaţi.
Astfel, în cazul medicului Alexandru Magherescu, Tribunalul notează că "implicarea acestuia în săvârşirea prezentelor fapte rezultă din declaraţia inculpatului Teodor Băleanu, aflată la dosar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
-
Jandarmeria: protest ilegal în zona CCR. Traficul e blocat pe Calea 13 Septembrie
"Am fost martotul unei discuţii între inculpatul Cosmin David Rotundu şi Adrian Mihai Radu, din care am înţeles că un anume doctor Magherescu, prieten cu Enache, care achiziţionează în leasing un auto marca Audi A8 negru, îi rămâne acest autoturism pentru ca Enache să îi găsească un cumpărător, din discuţie eu înţelegând că după ce autoturismul era vândut, Magherescu urma să-l declare furat, pentru a putea încasa prima de asigurare de tip Casco", a declarat acesta procurorilor.
Tribunalul arată că declaraţia lui Băleanu "se coroborează" cu transcrierile de convorbiri telefonice aflate la dosar.
"Astfel, inculpatul Alexandru Magherescu observă autoturismul respectiv pe raza municipiului Bucureşti, după ce acesta fusese înstrăinat şi declarat ca furat şi îngrijorat ia legătura cu inculpatul Enache, să-i comunice această chestie, «foarte foarte importantă şi gravă», pentru ca acesta din urmă să ia măsuri pentru rezolvarea problemei", se arată în documentul citat.
O altă convorbire telefonică, din 11 februarie 2010 dezvăluie implicarea medicului Alexandru Magherescu în săvârşirea faptelor imputate de procurori, mai notează instanţa, care arată că "vorbind cu inculpatul Enache, doctorul Magherescu era mulţumit că a aflat întâmplător anumite lucruri care «în final ne ajută să nu intrăm în»".
"Mesajul arată clar că inculpatul erau conştient de riscurile pe care le presupune activitatea sa infracţională fiind pe bună dreptate îngrijorat că această activitate infracţională a sa şi a complicilor săi ar putea fi descoperită de către organele de Poliţie. Reaua-credinţă a inculpatului rezultă şi din aceea că, fiind audiat de către organele de Poliţie şi fiindu-i prezentate planşe foto reprezentându-i pe inculpaţii Enache, Radu şi Rotundu, a declarat că nu-i cunoaşte, aspect ce este contrazis de conţinutul convorbirilor existente la dosar din care reiese că, cel puţin cu inculpatul Enache întreţinea o relaţie de strânsă prietenie", arată Tribunalul în document.
Referitor la fratele medicului, Cosmin Magherescu, instanţa precizează că implicarea acestuia rezultă din mai multe convorbiri telefonice, purtate între acesta şi coinculpatul Enache.
În 3 februarie, Enache îi spune lui Cosmin Magherescu: "şi încă ceva, frate-tu să nu mute garsoniera" (autoturismul în cauză). Tot atunci Enache îi propune lui Cosmin Magherescu o întâlnire "la el, în Drumul Taberei, dar urgent că arde". Situaţia "ardea", notează instanţa, pentru că autoturismul Audi A.8 fusese descoperit circulând prin Bucureşti, deşi medicul alexandru Magherescu îl înstrăinase şi exista riscul ivirii unor complicaţii din cauza acestui fapt.
Ulterior, în 6 februarie 2010, îngrijorat de această situaţie Cosmin Magherescu îl sună pe Enache şi îl întreabă dacă au apărut "elemente noi", aceste convorbiri telefonice demonstrând, potrivit instanţei, fără echivoc, fratele medicului era la curent cu întreaga "combinaţie" ilicită pusă la cale de Alexandru Magherescu, căruia i-a oferit un ajutor la săvârşirea faptelor.
Instanţa detaliază şi probatoriul procurorilor în cazul celor trei complici ai fraţilor Magherescu, respectiv Antonio Cristinel Enache, Cosmin David Rotundu, Adrian Mihai Radu şi Cătălin Teodor Băleanu.
Astfel, în cazul lui Enache, instanţa reţine declaraţia inculpatului Băleanu, referitoare la acesta, convorbirile telefonice "dar şi din întreg comportamentul inculpatului". "Astfel, inculpatul Enache a luat legătura cu numitul M.E. căruia i-a solicitat procurarea unor plăcuţe cu număr de înmatriculare «la negru, dacă nu se poate legal» aspect care rezultă din convorbirile purtate între cei doi".
Referitor la Rotundu, Radu şi Băleanu instanţa notează că ei cunoşteau situaţia juridică a autoturismului marca Audi 8 negru fapt dovedit de mărturia inculpatului Băleanu dar şi de transcrierile convorbirilor telefonice aflate la dosar.
"Astfel, într-o convorbire telefonică din 31 februarie 2010, acesta îi reproşează inculpatului Radu că a dus maşina pretins sustrasă în apropierea clinicii Doris din Militari - unde lucrează inculpatul Magherescu -, fiind de asemenea, îngrijorat că maşina nu poate fi lăsată pe stradă «să o vadă cineva». La 30 ianuarie 2010, speriat de complicaţiile ivite cu maşina care fusese zărită prin oraş, acesta discută cu coinculpatul Rotundu pentru a urgenta rezolvarea problemei. «Fă tot ce poţi, nu dormi, nu mânca, nu bea, nu ... şi hai să o rezolvăm în seara asta», răspunsul coinculpatului Radu fiind că maşina a fost localizată. Rezultă, fără echivoc că şi inculpatul R. cunoştea situaţia autoturismului, respectiv având o participaţie conştientă la săvârşirea prezentelor fapte penale. La rândul său, inculpatul RRadu zis T, zis A.J, cunoştea situaţia juridică a autoturismului, lucru ce rezultă din convorbirea telefonică avută cu C. căruia îi spunea că ştie că autoturismul inculpatului Munteanu Cristian Marian, precum şi faptul că autoturismul s-a aflat la un moment dat în posesia inculpatului B.C..", mai notează instanţa.
Instanţa mai menţionează că deşi fraţii Magherescu s-au apărat prin prisma situaţiei lor materiale deosebite, "aceste susţineri nu sunt exacte" în sensul că din convorbirile telefonice existente la dosar "aflăm că firma inculpatului nu este în situaţia bună - a avut «milioane, iar acum este falit» -, ceea ce constituie un mobil puternic pentru săvârşirea infracţiunilor".
"Astfel, din actele aflate la dosar, rezultă că inculpatul M.M. urma să încaseze prima de asigurare Casco proporţional cu ratele achitate până la data reclamării furtului, ceea ce îi conferă acestuia un mobil, şi interes material în săvârşirea prezentelor fapte penale", conchide judecătorul de caz.
În 19 aprilie, Tribunalul Bucureşti a decis ca mijlocaşul dinamovist Andrei Mărgăritescu să fie cercetat în libertate pentru tăinuire în dosarul privind furtul unor maşini de lux, iar în cazul celorlalţi şase reţinuţi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO