- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Doi administratori de firmă, judecaţi pentru o fraudă bancară de 1,27 milioane de euro
Doi administratori de societate au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, pentru fraudarea unei bănci cu 1,27 milioane de euro, ei consemnând în acte, în mod nereal, că au încheiat contracte de livrări de miere de albine cu mai multe firme din Europa.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Craiova - Biroul Teritorial Târgu Jiu, au dispus trimiterea în judecată a Ancăi Constanţa Buluz - administrator al SC Akybud Prod SRL, pentru înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată şi Victor Drăgoi - administrator al SC Akybud Prod SRL, pentru înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave şi uz de fals, ambele în formă continuată.
Potrivit rechizitoriului, în 1 aprilie 2008, între SC Akybud Prod SRL (societate ce are ca obiect principal de activitate comercializarea de miere de albine) şi Eximbank SA Bucureşti a fost încheiat un contract denumit Acord Global de Factoring, prin care banca se angaja că va finanţa creanţele pe care societatea le are de încasat de la opt debitori externi.
"Pentru a induce în eroare banca cu privire la existenţa unor relaţii comerciale reale în curs de derulare, în perioada august - decembrie 2008, inculpaţii Buluz Anca Constanţa şi Drăgoi Victor, în calitate de administratori ai SC Akybud Prod SRL, au întocmit în fals şi au prezentat mai multe documente (contracte comerciale, 28 de facturi externe, liste de coletaj, scrisori de transport internaţional etc.) în care au consemnat, în mod nereal, că au încheiat opt contracte de livrări de miere de albine cu mai multe societăţi comerciale din Europa", susţin procurorii DNA.
În baza acestor documente false, cei doi au încasat de la Eximbank contravaloarea a 85 la sută din facturile externe prezentate băncii. Ca urmare, Eximbank România s-a constituit parte civilă cu suma de 1.276.297,50 euro, suma finanţată de bancă fără dobânzi şi comisioane.
În cauză nu au putut fi dispuse măsuri asigurătorii în vederea recuperării acestei pagube, întrucât nu au fost identificate bunuri care să aparţină inculpaţilor.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Gorj.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Nu avem un lider politic care să spună „hai să resetăm România”. Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Elena Lasconi răspunde acuzaţiilor lui Georgescu privind implicarea României în războiul din Ucraina
-
Vicepreşedinte CNA cere demisia ministrului Cercetării: A fost la TikTok să discute despre alegeri
-
Vicepreşedintele ANCOM cere suspendarea TikTok în România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO