Doi câini din România, implicaţi în misiuni antiteroriste la Jocurile Olimpice şi Paralimpice

  • Doi câini ai Jandarmeriei din România au fost implicaţi în misiuni antiteroriste la Jocurile Olimpice şi Paralimpice din Paris.
  • Este vorba despre Houston şi Famo care au avut misiunea de face controale de securitate în capitala franceză.
Urmărește
75 afișări
Imaginea articolului Doi câini din România, implicaţi în misiuni antiteroriste la Jocurile Olimpice şi Paralimpice

Sursa foto: Jandarmeria Română

Jandarmeria Română i-a prezentat pe cei doi câini pe Facebook.

„Participanţii din peste 200 de ţări la Jocurile Olimpice şi Paralimpice 2024, în grija lui Houston, câinele american al Jandarmeriei Române. Houston este unul dintre câinii de serviciu ai Jandarmeriei Române, care a fost membru în echipa de luptători ai Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. Patrupedul are 11 ani, face parte din rasa Labrador, dar ceea ce-l face cu adevărat special este originea sa: este născut şi şcolit în America”, au relatat jandarmii pe reţeaua de socializare.

Misiunea celor doi câini s-a încheiat cu succes.

„Recent, Houston şi-a încheiat cu brio misiunea sa internaţională în Franţa, la Jocurile Olimpice şi Paralimpice 2024. Conductorul său, plutonier adjutant şef Dobrin Florin şi Houston au avut misiunea de a efectua controlul tehnic antiterorist în mai multe zone de desfăşurare a Jocurilor Olimpice de la Paris. Houston nu a fost singur în aventura sa olimpiană. Bunul său prieten, Famo - alintat Lord, specializat, de asemenea, în detectarea substanţelor explozive, alături de conductorul său, plutonier adjutant, Dragnea Daniel, au avut misiunea complexă de control tehnic antiterorist în mai multe zone din Oraşul Luminilor”, au mai povestit jandarmii români.

Houston s-a alăturat Jandarmeriei Române în 2016, printr-o donaţie a Guvernului Statelor Unite. Cu sprijinul Ambasadei SUA, conductorii câinilor de serviciu ai Jandarmeriei s-au pregătit alături de experţi americani, dobândind abilităţi avansate în detectarea substanţelor explozive şi în coordonarea operaţiunilor, a explicat Jandarmeria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici