- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (21.01.2014, 19:04)
- Otilia Ciocan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Doi deputaţi şi doi generali, printre condamnaţii din dosarele instrumentate de DNA în decembrie
Doi deputaţi, doi generali de brigadă, dar şi un consilier judeţean se numără printre cei 48 de condamnaţi definitiv, în luna decembrie, în dosarele instrumentate de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).
Urmărește
686 afișări
Doi deputaţi şi doi generali, printre condamnaţii din dosarele instrumentate de DNA în decembrie (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)
Potrivit DNA, în cursul lunii decembrie 2013, au rămas definitive 24 de hotărâri judecătoreşti, iar pe lângă deputaţi, generali de brigadă şi consilier judeţean, au mai fost condamnaţi un şef de poliţie municipiu, un şef Serviciu permise judeţ, un şef Birou înmatriculări judeţ şi un şef de corp de gardieni publici judeţean.
Pedepsele aplicate în cazul acestora sunt cuprinse între cinci luni închisoare cu suspendare închisoare şi opt ani de închisoare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Unul dintre cei doi deputaţi este Dan Păsat, care a fost condamnat definitiv, în 12 decembrie, de instanţa supremă, la trei ani de închisoare cu executare, pentru şantaj şi fapte de corupţie.
Fostul deputat PDL Dan Păsat, Constantin Marin şi Vasile Preda, primar al comunei Vărăşti, judeţul Giurgiu, la data faptelor, au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 8 aprilie 2011.
Potrivit DNA, în perioada octombrie - noiembrie 2009, Dan Păsat, sprijinit de Constantin Marin, ar fi ameninţat verbal şi fizic, în mai multe rânduri, doi reprezentanţi ai firmei Agro Clas SRL Teleorman, iar în 29 octombrie 2009 a exercitat acte de violenţă asupra acestora. Ameninţările vizau integritatea fizică a celor doi reprezentanţi ai firmei sau a membrilor familiilor acestora, pentru a-i determina să semneze un contract de cesiune integrală a lucrărilor de aducţiune a apei din comuna Vărăşti, judeţul Giurgiu.
Tot în luna decembrie a fost condamnat şi Paustin Bălan, preşedinte al Asociaţiei Rom-Star şi consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Bacău, la cinci ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, în formă continuată. El a fost obligat de instanţă să returneze suma de 60.439 de euro.
Paustin Bălan, lider al comunităţii rome, a accesat fonduri europene în vederea construirii unui sediu pentru această minoritate în municipiul Bacău însă, conform anchetatorilor, el a folosit banii în interes propriu.
Tot pentru fraude cu fonduri europene a fost condamnat şi Iulian Popa, în calitate de primar al unei comune din judeţul Prahova. El a primit o pedeapsă de patru ani închisoare cu suspendarea pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată.
Un alt condamnat într-un dosar al procurorilor anticorupţie, în luna decembrie, este Petrache Cândea, general de brigadă (r), fost şef al Corpului de Control din cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI), actual pensionar. El a primit, în 20 decembrie, doi ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice şi instigare la infracţiunea de fals intelectual în legătură directă cu o infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie.
În rechizitoriul transmis instanţei, procurorii arătau că în 25 ianuarie 2005, fiind determinaţi de Petrache Cândea, la acea dată şef al Corpului de Control din cadrul Serviciului Român de Informaţii, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, Adrian Bărbulescu, George Icleanu şi Dumitru Dănuţ Icleanu au elaborat un raport în care au avizat favorabil solicitarea lui Cândea de cumpărare a unui apartament, locuinţă de serviciu, situat în Bucureşti, deşi acesta nu îndeplinea toate condiţiile legale de cumpărare a unei locuinţe de serviciu.
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46