- Home
- Social
- (09.06.2021, 14:14)
- Felix Damian
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Doi elevi de origine română predau matematica prin joc, în Madrid. „Matematica trebuie arătată cu dovezi”
- Matematica poate fi înţeleasă mai uşor de copii, dacă se predă prin metode ludice.
- Isabel şi Robert sunt în clasa a XI-a, la Bacalaureatul Internaţional de la Madrid, şi au creat un cerc de matematică pentru copiIi mai mici.
- Elevii, de diverse vârste şi naţionalităţi, au învăţat cum să rezolve probleme în joacă şi să ia note mai bune la şcoală.
Urmărește
294 afișări
Doi elevi de origine română predau matematica prin joc, în Madrid. „Matematica trebuie arătată cu dovezi”
Isabel şi Robert au început cu 4 elevi, dar vestea că matematica se poate învăţa prin joacă a circulat repede şi după câteva luni aveau 17 înscrişi.
„Când îi vezi că zâmbesc atâta şi dacă înţeleg ceva şi îi întrebi apoi zâmbesc şi ţi se încarcă inima”, a spus Isabel Dudău Nuţu, elevă International Baccalaureate.
Isabel şi Robert au folosit jocul şi explicaţia ca să-i facă pe copii să iubească operaţiile matematice, iar unii dintre ei nu au vrut să plece în vacanţa fără să-şi facă o poză cu profesorii.
„Matematica trebuie arătată cu dovezi, fără să spui: Asta se face aşa! Trebuie să explici de ce se face aşa. Fiindcă acesta este motivul pentru care copiii urăsc matematica la şcoală”, a afirmat Robert Croitoru, elev International Baccalaureate.
Cercul de Matematică, pe care Isabel şi Robert l-au creat în oraşul Torrejon de Ardoz din Madrid, a fost salvarea multor copii care nu înţelegeau ce li se preda la şcoală.
„E explicat mai bine, nu ca la şcoală. Îţi zice mai uşor, înţelegi mai bine. Nu ca la şcoală unde te învaţă altfel”, a spus Sergiu.
„Sunt foarte mulţumită de tot. Înainte nu-mi plăcea matematica, dar acum îmi place mai mult”, a afirmat Carla.
„Am învăţat lucruri pe care nu le ştiam şi am învăţat şi materie din a şasea, la care nici nu mă aşteptam”, a declarat Isidora.
Primăria i-a ajutat cu sală mare ca să poată preda matematica.
„Cel mai greu era să convingem familiile ca să aducă aici copiii, dar participarea a fost destul de mare”, a spus Rubén Martínez, consilier local Torrejón de Ardoz.
Robert şi Isabel s-au născut în Spania şi vorbesc 4 limbi străine. Visul lor este să se pregătească pentru admiterea la universităţi prestigioase precum Oxford sau Cambridge.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe