Doi experţi străini, în vizită de pre-evaluare Schengen

Departamentul Schengen din cadrul Ministerului Administraţiei şi Interelor a organizat, joi şi vineri, o vizită de pre-evaluare în domeniul protecţiei datelor personale, la care au participat doi experţi din Slovenia şi Germania.

Urmărește
19 afișări
Imaginea articolului Doi experţi străini, în vizită de pre-evaluare Schengen

Doi experţi străini, în vizită de pre-evaluare Schengen

Ministerul Administraţiei şi Internelor a anunţat, vineri, că vizita de pre-evaluare Schengen în domeniul protecţiei datelor personale a fost realizată de doi experţi străini în domeniu, din Slovenia şi Germania, acţiunea desfăşurându-se în colaborare cu Oficiul European de Asistenţă Tehnică al Comisiei Europene - TAIEX şi cu sprijinul unor reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Justiţiei.

Vizita de pre-evaluare a vizat aspecte teoretice şi practice privind prelucrarea datelor cu caracter personal la nivelul autorităţilor române cu atribuţii în aplicarea legii, făcând parte din demersurile de pregătire pentru vizita de evaluare Schengen în domeniul protecţiei datelor personale, care va avea loc în luna aprilie 2009, precizează MAI.

România şi-a propus ca obiectiv aderarea la spaţiul Schengen în martie 2011. Acest deziderat presupune îndeplinirea standardelor Schengen în cinci domenii, care vor fi supuse procesului de evaluare: cooperare poliţienească, protecţia datelor personale, vize, frontiere şi SIS.

Răspunsurile României la chestionarul Schengen au fost analizate, la începutul lunii decembrie a anului trecut, în cadrul Reuniunii Grupului de lucru Evaluare Schengen de la Bruxelles, urmând ca din martie 2009 echipe de experţi europeni să verifice stadiul implementării acquis-ului Schengen în România.

Autorităţile române au primit oficial chestionarul Schengen în 17 septembrie 2008, aceasta reprezentând cea de-a doua etapă a procesului de evaluare, după transmiterea, de către România, a Declaraţiilor de pregătire privind aderarea la Spaţiul Schengen, în 28 iunie 2007 şi 2 iunie 2008. În 10 noiembrie, România a transmis oficial răspunsul la întrebările cuprinse în chestionarul Schengen.

Chestionarul Schengen este un document extins, cu aproximativ 250 de întrebări detaliate din toate domeniile circumscrise acquis-ului Schengen, care oferă o imagine realistă asupra stadiului implementării şi aplicării prevederilor Schengen în România.

În cadrul vizitelor de evaluare, echipele de experţi europeni vor verifica stadiul implementării acquis-ului Schengen, în mod practic, în teren, în domeniile de cooperare poliţienească, protecţia datelor personale, vize, frontiere maritime, frontiere aeriene, frontiere terestre şi SIS/SIRENE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici