- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (24.05.2013, 16:01)
- Andrei Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Doi hackeri români acuzaţi de americani de apartenenţă la mafie, arestaţi în România la solicitarea SUA
Doi hackeri români au fost arestaţi la Bucureşti, joi, după ce au fost ridicaţi la solicitarea autorităţilor judiciare americane, fiind acuzaţi de acestea că ar fi aderat, pe teritoriul SUA, la o organizaţie mafiotă, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţie.
Urmărește
562 afișări
Doi hackeri români acuzaţi de americani de apartenenţă la mafie, arestaţi în România la solicitarea SUA (Imagine: Shutterstock)
"Doi bărbaţi din Bucureşti şi Râmnicu Vâlcea, urmăriţi internaţional de autorităţile judiciare americane, au fost depistaţi de poliţiştii Serviciului Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a IGPR. Cei doi suspecţi au fost arestaţi pentru 29 de zile", se arată într-un comunicat emis de Poliţia Române.
Surse apropiate anchetei au precizat, pentru MEDIAFAX, că persoanele arestate sunt Alexandru Manuel Tudor, în vârstă de 32 de ani, din Bucureşti, şi Mihai Daniel Radu, în vârstă de 34 de ani, din Râmnicu Vâlcea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Ce doi erau urmăriţi internaţional, în urma unei solicitări formulate de autorităţile judiciare americane. În SUA, ei au fost arestaţi preventiv în lipsă, pentru "conspiraţie la fraudă prin cablu, conspiraţie la spălare de bani şi conspiraţie la trafic cu servicii contrafăcute".
Conform surselor citate, cei doi bărbaţi sunt acuzaţi de autorităţile americane că, în perioada 2005 - 2010, aceştia s-au aflat pe teritoriul SUA, unde, după ce au aderat la o grupare mafiotă, au comis mai multe infracţiuni, majoritatea în 2007.
Prejudiciul total provocat de Alexandru Manuel Tudor şi Mihai Daniel Radu a fost evaluat de americani la aproximativ un milion de dolari.
Cei doi au fost încarceraţi în arestul Poliţiei Capitalei, dup ce, joi, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti.
Numele celor doi apar şi într-un dosar instrumentat în România, de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în 2008.
Atunci, anchetatorii au făcut 34 de percheziţii domiciliare la adrese din Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani, Bucureşti, Alexandria, Sibiu, Hunedoara, în urma cărora au fost reţinute 20 de persoane.
Modul de operare al membrilor grupului consta în postarea unor anunţuri de vânzare de bunuri (pe care nu le deţineau în realitate), apelând la site-uri specializate de comerţ electronic (E-Bay.com, Equine.com, Craigslist.com). Potrivit anchetatorilor, accesul la aceste site-uri se făcea, de regulă, folosindu-se datele de identificare ale altor persoane, inclusiv date ale cărţilor de credit aparţinând acestora, informaţii obţinute prin lansarea de mesaje spam, determinându-i astfel să dezvăluie date personale (metoda phishing). Datele astfel obţinute erau folosite pentru înscrierea neautorizată, cu identitatea persoanei respective, pe site-urile de comerţ on-line.
După postarea anunţurilor de vânzare a unor bunuri, aceştia îşi determinau victimele să achiziţioneze bunurile şi să efectueze plata fie prin sisteme de transfer rapid de bani (Western Union, Money Gram), fie prin depuneri în conturi bancare pe nume fictive de beneficiari. Aceste identităţi fictive erau folosite de membrii grupării în scopul ridicării sumelor transferate de victime.
Sumele rezultate din aceste activităţi erau trimise în ţară prin servicii de transfer rapid de bani, de această dată folosindu-se o identitate fictivă a expeditorului şi una reală a beneficiarului, care au acelaşi nume, urmărindu-se crearea unei false impresii cu privire la existenţa unui legături familiale. Pe lângă transferul rapid de bani, membrii grupului infracţional apelau, pentru aducerea în ţară a banilor, fie la depunerea în conturi bancare, fie la serviciile unor transportatori auto, a explicat Ministerul Public.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe