Doi militanţi anti-NATO ar putea da statul român în judecată, cu sprijinul unor ONG-uri

Doi cetăţeni germani, militanţi anti-NATO care au fost ridicaţi în urmă cu o zi şi bruscaţi de forţele de ordine la Bucureşti, au mers, joi, la Centrul de Resurse Juridice pentru a le fi acordată asistenţă juridică în vederea unui eventual proces intentat statului român.

Urmărește
23 afișări
Imaginea articolului Doi militanţi anti-NATO ar putea da statul român în judecată, cu sprijinul unor ONG-uri

Doi militanţi anti-NATO ar putea da statul român în judecată, cu sprijinul unor ONG-uri

Patru avocaţi - doi reprezentând Centrul de Resurse Juridice şi alţi doi APADOR-CH -, i-au vizitat, joi, în jurul orei 15.00, pe militanţii anti-NATO în hala pe care aceştia au închiriat-o în zona Timpuri Noi, pentru a afla ce li s-a întâmplat în cursul intervenţiei forţelor de ordine de miercuri, în vederea redactării unor rapoarte oficiale, dar şi pentru a le acorda asistenţă juridică pentru eventuale acţiuni împotriva statului român.

"Doi dintre cei de acolo, cetăţeni germani, se află în prezent la sediul nostru, unde avocaţii noştri încearcă să le evalueze şansele de a câştiga un eventual proces împotriva statului român, având în vedere cele prin care au trecut miercuri. Nu putem spune cu certitudine dacă vor da statul în judecată ei, în nume propriu, asta urmează să stabilim" , a declarat joi, pentru MEDIAFAX, Georgiana Iorgulescu, directorul Centrului de Resurse Juridice.

Pe de altă parte, Manuela Ştefănescu şi Diana-Călinescu Hatneanu, ambele din conducerea APADOR-CH, au venit la hala de la Timpuri Noi pentru a sta de vorbă cu cei agresaţi, pentru a înregistra depoziţiile acestora în legătură cu cele întâmplate în vederea redactării unui raport pe care organizaţia şi-l va asuma şi pe care-l va prezenta mai multor foruri româneşti şi internaţionale.

"Facem o cercetare extrajudiciară ce va sta la baza unui raport în care vom prezenta în detaliu cele petrecute, raport ce se va constitui în următoarea perioadă şi care va ajunge pe masa tuturor instituţiilor româneşti şi internaţionale care pot lua act de cele întâmplate", a declarat, pentru MEDIAFAX, Diana Călinescu-Hatneanu.

Forţele de ordine au ridicat, miercuri, 46 de manifestanţi aflaţi pe platforma fostei fabrici Timpuri Noi, iar alte opt persoane aflate în zonă au fost luate de pe stradă şi duse la secţiile de poliţie, alături de protestatari.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Marius Militaru, a declarat, joi, că intervenţia în forţă a jandarmilor bucureşteni în cazul conflictului din zona Timpuri Noi a fost determinată de agresivitatea crescută a celor aflaţi în hală, unii dintre ei atacând forţele de ordine.

Organizaţia nonguvernamentală Solidaritatea pentru Libertatea de Conştiinţă a depus, joi dimineaţă, o plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva Poliţiei şi Jandarmeriei, pentru modul abuziv în care au ridicat 54 de persoane, cetăţeni români şi străini, din zona Timpuri Noi din Bucureşti.

Aproximativ 40 de militanţi au plecat, joi, în jurul orei 17.30, în marş de la hala din Timpuri Noi, aceştia mergând pe trotuar şi pe stradă şi având asupra lor două steaguri cu mesaje anti-NATO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici