- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Doi ofiţeri de la Crimă Organizată acuzaţi de corupţie, arestaţi preventiv
Doi ofiţeri de la Crimă Organizată acuzaţi de corupţie şi intermediarul care le-ar fi dat mită pentru a soluţiona favorabil dosarul unui afacerist străin au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, Curtea de Apel Bucureşti admiţând propunerea procurorilor în cazul acestora.
Doi ofiţeri de la Crimă Organizată acuzaţi de corupţie, arestaţi preventiv (Imagine: Mediafax Foto)
După anunţarea deciziei de arestare a celor trei, judecătoarea Lavinia Lefterache a precizat că decizia este deja motivată şi că dosarul poate pleca chiar în această noapte către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în cazul în care această instanţă poate primi materialul.
Cei trei au declarat recurs pe loc împotriva deciziei de arestare.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează cercetări penale faţă de Adrian Ginel Mărgărit şi Daniel Ioan Cupe, ofiţeri de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate - Brigada Bucureşti - Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de luare de mită. Alături de aceştia este cercetat şi Ulise Boldamîr, pentru complicitate la luare de mită.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, în cursul lunii aprilie 2009, Mărgărit şi Cupe, în exercitarea atribuţiilor de serviciu în ceea ce priveşte culegerea de informaţii pentru descoperirea infracţiunilor, au pretins, prin intermediul lui Bolmadîr, suma de 30.000 de euro.
"În schimbul banilor pretinşi, ofiţerii de poliţie au promis unui cetăţean străin că vor soluţiona favorabil o lucrare penală în care efectuau verificări faţă de acesta în ceea ce priveşte posibila săvârşire a unor infracţiuni de natură economică. Cei 30.000 euro pretinşi de inculpaţii Mărgărit Adrian Ginel şi Cupe Daniel Ioan în scopul arătat mai sus au fost remişi în mai multe tranşe complicelui acestora, inculpatul Bolmadîr Ulise, în data de 29.04.2009 acesta fiind surprins în flagrant în timp ce primea suma de 24.100 euro de la o persoană, martor în cauză", se arată într-un comunicat de joi al DNA.
Procurorii DNA i-au reţinut pe cei trei, iar joi au cerut Curţii de Apel Bucureşti arestarea lor preventivă.
Surse judiciare au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că cei doi ofiţeri s-au întâlnit, anterior flagrantului, cu omul de afaceri şi intermediarul la o piscină privată din Capitală.
În timpul audierilor, cei doi ofiţeri de la Crimă Organizată au declarat în faţa instanţei că dosarul infracţiunilor economice creat de ei pe numele afaceristului străin a fost unul fictiv, realizat pentru a-l putea supraveghea pe acesta.
Potrivit unor surse judiciare, cei doi ofiţeri au spus că dosarul creat pe numele afaceristului străin avea un număr de înregistrare fictiv. Ei au explicat că dosarul conţinea diverse pagini cu ştampile ale serviciului de Crimă Organizată, dar cu semnături false, astfel încât să dea senzaţia unuia real.
Aceştia le-au mai spus judecătorilor că, în opinia lor, au procedat legal, aceasta fiind o modalitate de a supraveghea îndeaproape afacerile pe care străinul le derula în România şi de "a scoate informaţii" de la acesta, susţinând că nu pot fi cercetaţi pentru un dosar care, de fapt, nici nu există, au precizat sursele citate.
Întrebaţi de instanţă despre suma de bani care, potrivit procurorilor, ar fi trebuit să le parvină din partea omului de afaceri, cei doi poliţişti au refuzat să facă vreun comentariu.
Avocatul lui Ioan Cupe a confirmat, pentru MEDIAFAX, cele relatate de sursele citate, arătând totodată că a invocat în faţa magistraţilor o excepţie prin care arată că DNA nu ar fi competentă să ancheteze acest dosar atâta vreme cât faptele produse nu au tenta unei luări de mită, ci a unei înşelăciuni.
Avocatul a mai spus că cei doi ofiţeri "sunt vinovaţi, dar nu de luare de mită, ci de o înşelăciune", susţinând că aceştia nu au primit mită, ci au încercat să-l înşele pe afaceristul străin.
El a precizat că, în opinia sa, instituţia competentă să ancheteze acest caz ar fi Parchetul Curţii de Apel Bucureşti.
Apărătorul lui Cupe a recunoscut că cei doi ofiţeri au primit bani, dar a precizat că ei nu puteau influenţa mersul anchetei în cazul afaceristului străin.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO