Doi părinţi din Moreni, prinşi în flagant după ce şi-au vândut copilul cu 2.000 de lei

Părinţii unei fetiţe în vârstă de două luni din Moreni au fost prinşi în flagrant de poliţişti după ce au primit 2.000 de lei în schimbul bebeluşului, de la o echipă de reporteri Digi 24 care făcea o anchetă jurnalistică referitoare la astfel de tranzacţii.

Urmărește
246 afișări
Imaginea articolului Doi părinţi din Moreni, prinşi în flagant după ce şi-au vândut copilul cu 2.000 de lei

Doi părinţi din Moreni, prinşi în flagant după ce şi-au vândut copilul cu 2.000 de lei (Imagine: Shutterstock)

Potrivit postului de televiziune, reporterii au ajuns la familia dispusă să îşi vândă copilul cu ajutorul unor moaşe şi asistente din maternităţi, care au demonstrat că, deşi lucrează în spitale din oraşe diferite, ţin legătura între ele, pentru a afla ce copii nedoriţi se nasc şi ar putea fi vânduţi de părinţii lor unor potenţiali clienţi.

După ce s-au recomandat drept un cuplu care nu poate avea copii, reporterii Digi 24 au mers, mai întâi, la Maternitatea Bucur din Capitală. Aici, o asistentă i-a trimis la Târgovişte, în condiţiile în care, potrivit acesteia, la Bucur erau abandonaţi doi copii, însă unul avea HIV, iar al doilea fusese născut de o prostituată.

La Târgovişte, reporterii au fost redirecţionaţi, de "cunoştinţa" asistentei de la Bucureşti, către o moaşă de la Moreni. Aici, angajatele maternităţii i-au trimis pe jurnalişti la uşa unei familii sărace, cu cinci copii, despre care ştiau că nu îşi doresc ultimul copil, o fetiţă.

Potrivit Digi 24, părinţii copilului au fost imediat de acord să-l vândă şi au stabilit preţul la 2.000 de lei.

Jurnaliştii au anunţat Poliţia, iar părinţii au fost prinşi în flagrant după ce au încasat banii şi au cedat bebeluşul.

Fetiţa a fost internată în spital, pentru că suferă de subnutriţie, iar ceilalţi patru copii ai familiei au fost luaţi de reprezentanţii Protecţiei Copilului, urmând să fie duşi, cel mai probabil, într-un centru de plasament, iar apoi să fie daţi unor asistenţi maternali.

Ramona Popa, purtătorul de cuvânt al Oficiului Român pentru Adopţii, a explicat, pentru Digi 24, că în România, durata de aşteptare pentru adoptarea unui copil este cea mai mică, de maximum doi ani, comparativ cu Statele Unite, unde părinţii adoptivi au de aşteptat chiar şi patru ani.

"Se perpetuează acest mit al adopţiei care durează foarte mult în România. Dacă ne comparăm cu restul ţărilor europene, adopţia în România durează probabil cel mai puţin. Am realizat un studiu anul trecut şi, în principiu, cuplurile din România vor să adopte copii mai mici, 0-3 ani şi care să nu aparţină minorităţilor şi să fie sănătoşi. Un copil cu asemenea caracteristici se aşteaptă în jur de un an şi jumătate, doi. În România durează cel mai puţin din Europa pentru că începând cu Ungaria şi terminând cu SUA, Canada, o adopţie durează cel puţin 4 ani de zile", a afirmat Popa.

Reprezentantul ORA a mai spus că familiile adoptive nu au de ce să fie tentate să se ducă în zona infracţionalităţii, procesul fiind unul transparent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici