Doi turişti din Cluj, recuperaţi de salvamontişti de la cota 1800 a Masivului Parâng

Doi turişti din Cluj au solicitat ajutorul salvamontiştilor din Masivul Parâng, după ce, nemaigăsind cărarea de întoarcere, au intrat în panică, după care au fost recuperaţi de la locul pe care l-au indicat, ei rătăcindu-se din cauza ceţii şi a stratului gros de zăpadă.

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului Doi turişti din Cluj, recuperaţi de salvamontişti de la cota 1800 a Masivului Parâng

Doi turişti din Cluj, recuperaţi de salvamontişti de la cota 1800 a Masivului Parâng

Potrivit salvamontiştilor, cei doi tineri, iubitori ai muntelui, au dormit în noaptea de sâmbătă spre dumincă în zona Cârja din Masivul Parâng.

Ei au cerut ajutorul salvamontiştilor după ce nu au mai găsit drumul de întoarcere.

"Cei doi băieţi ne-au apelat şi, fiindcă ne-au dat indicatori exacţi, i-am identificat imediat. Ceaţa groasă şi stratul mare de zăpadă i-a împiedicat să se mai întoarcă", a declarat, duminică, pentru corespondnetul MEDIAFAX, şeful Salvamont Parâng, Dumitru Bârlida.

Potrivit acestuia, turiştii au fost găsiţi la cota 1800, neprezentând răni sau alte tulburări.

În zona în care au fost identificaţi turiştii stratul de zăpadă atinge circa un metru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici