Doi ucrainieni care au fugit de război au trecut ilegal frontiera în România

  • Patru jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Pintea Viteazul” Maramureş au observat, sâmbătă, în pădure doi bărbaţi care nu îşi justificau prezenţa în proximitatea frontierei.
  • Erau doi ucraineni fugiţi din infernul războiului, care au trecut ilegal frontiera în România.
Urmărește
234 afișări
Imaginea articolului Doi ucrainieni care au fugit de război au trecut ilegal frontiera în România

În timp ce se aflau, sâmbătă, în jurul orei 16.30, în efectuarea unei acţiuni silvice în colaborare cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Poienile de Sub Munte în zona împădurită Luhei-Rica-Socolău (zonă aflată lângă frontiera cu Ucraiana), patru subofiţeri jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Pintea Viteazul” Maramureş au observat în pădure doi bărbaţi care nu îşi justificau prezenţa în proximitatea frontierei.

În urma legitimării acestora şi a discuţiei purtate în limba engleză cu ei, a reieşit faptul că bărbaţii, în vârstă de 34, respectiv 39 de ani, au trecut ilegal frontiera de stat din Ucraina în România şi intenţionau să ajungă la Poliţia de Frontieră pentru a solicita statului român o formă de protecţie.

Cei doi bărbaţi au mărturisit că au plecat din Ucraina pentru a fugi de război, se află pe drum de mai bine de 15 zile şi că au parcurs până aici peste 80 de kilometri. Cetăţenii ucraineni au fost conduşi şi predaţi poliţiştilor din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Poienile de Sub Munte, pentru continuarea procedurilor legale care se impun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici