Dolj: 12 persoane evacuate din calea apelor Jiului

Mai multe gospodării din satul doljean Schitu, peste o mie de hectare de teren agricol şi un drum judeţean au fost inundate de apele râului Jiu, numărul persoanelor evacuate ajungând la 12.

Urmărește
8 afișări
Imaginea articolului Dolj: 12 persoane evacuate din calea apelor Jiului

Dolj: 12 persoane evacuate din calea apelor Jiului

Primarul comunei Braloştiţa, Dan Marin, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că trei persoane din satul Schitu au refuzat evacuarea. “În cursul serii am evacuat 12 persoane, nouă adulţi şi trei copii, însă trei oameni au refuzat să fie scoşi din case. Am evacuat animalele oamenilor. Din primele evaluări, au fost inundate 11 gospodării şi o locuinţă şi peste 1.000 de hectare de teren agricol”, a declarat primarul Dan Marin.

Şi satul Sfârcea din comuna Braloştiţa a fost inundat parţial, patru gospodării fiind afectate de apele râului Jiu, care a ieşit din albie.

Primarul din Braloştiţa nu exclude ca apa să fi inundat şi cimitirul in Schitu, până la această oră, nimeni neajungând în acea zonă.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, alături de cei de la Direcţia Apelor “Jiu”, au asigurat permanenţa în satul Schitu pentru a preveni şi interveni în cazul producerii de evenimente neplăcute.

Din cauza revărsării râului Jiu, drumul judeţean DJ 606 Răcari-Scaeşti, pe o lungime de un kilometru, în zona localităţii Schitu, a fost inundat, circulaţia fiind blocată.

În urma revărsării Jiului, au fost inundate 800 de hectare de teren agricol la Braloştiţa, 334 hectare la Scaieşti şi 680 de hectare la Coţofenii din Dos.

Viceprimarul comunei doljene Braloştiţa, Dumitru Amza, a declarat, marţi, că cele 12 familii care locuiesc în satul Schitu urmează să fie strămutate, ca urmare a inundaţiilor provocate de revărsarea Jiului.

Autorităţile locale din comuna doljeană Braloştiţa au decis, marţi, ca cele 12 familii din satul Schitu care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor să fie strămutate într-o altă zonă a localităţii.

“După retragerea apelor vom merge la fiecare în parte şi vedem ce pagube au suferit cei care au fost afectaţi. În zona Schitu, familiile care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor şi le vom da un alt loc de casă într-o zonă mult mai bună”, a declarat viceprimarul localităţii, Dumitru Amza.

Localnicii din Schitu spun că de vină pentru situaţia cu care se confruntă sunt autorităţile locale care nu s-au ocupat să finalizeze construirea digului peste Jiu.

“Cea mai buna soluţie să nu mai vină apele este să termine digul pe care au început să-l facă. Nu se ştie cine a greşit. Cei de la Primărie sau de la Prefectura Craiova. Dacă se face digul nu mai intră apa în curţi”, spune un localnic, Nicolae Negru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici