- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dolj: Interdicţie de părăsire a localităţii pentru principalul suspect în cazul deraierii trenului
Procurorii Parchetului Curţii de Apel Craiova au dispus ca muncitorul necalificat din cadrul Regionalei CFR Craiova care este principalul suspect în cazul deraierii trenului accelerat 1.692, în zona Cârcea (Dolj), să nu părăsească localitatea pentru o perioadă de 30 de zile.
Dolj: Interdicţie de părăsire a localităţii pentru principalul suspect în cazul deraierii trenului (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)
Purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Craiova, procuror Ionel Grigorie, a declarat, luni, că muncitorul, Florin Vlad, a fost audiat din nou la sfârşitul săptămânii trecute.
"Bărbatul din Coşoveni a fost audiat vineri de procurori. I s-a adus la cunoştinţă că s-a luat măsura obligativităţii de a nu părăsii localitatea pe o perioadă de 30 de zile. În continuare se fac verificări şi expertize în acest caz", a spus procurorul Ionel Grigorie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
Florin Vlad a lucrat ca impiegat de mişcare, fiind retrogradat în postul de acar şi apoi de muncitor necalificat la o secţie din Caracal a Regionalei CFR Craiova, fiind principalul suspect în cazul deraierii a opt din cele nouă vagoane ale trenului accelerat 1.692, accident feroviar produs în urmă cu o săptămână în zona localităţii Cârcea.
Procurorii Parchetului Curţii de Apel Craiova au anunţat, la începutul săptămânii trecute, că în acest caz s-a început urmărirea penală împotriva angajatului CFR, pentru distrugere şi semnalizare falsă.
De asemenea, procurorii au început urmărirea penală "in rem" pentru neglijenţă în serviciu, anchetatorii anunţând că merg în continuare pe mai multe ipoteze, între care şi îndeplinirea defectuoasă a sarcinilor de serviciu. Anchetatorii nu exclud nicio variantă în cazul deraierii trenului şi se merge şi pe ipoteza unei mâini criminale, şi pe a îndeplinirii defectuoase a sarcinilor de serviciu, în acest caz fiind însă cert că şuruburile de la calea ferată au fost scoase.
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a lăsat să se înţeleagă că bărbatul cercetat în cazul producerii accidentului feroviar nu ar fi putut demonta singur piesele de cale ferată, "testele" demonstrând că ar fi dificil chiar şi pentru două persoane să desfacă şuruburile şinei. Ministrul a declarat, vineri, la Craiova, că în ancheta declanşată în cazul deraierii trenului se ridică întrebarea "cum poate un singur om, care cântăreşte 50 de kilograme, să desfacă şuruburi pe care cu greutate pot să le desfacă două persoane".
În trenul deraiat în judeţul Dolj se aflau aproximativ 360 de pasageri, 15 dintre aceştia ajungând la spital în urma accidentului.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO