- Home
- Social
- TIMIŞOARA, (29.03.2021, 15:13)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dominic Fritz, după protestele în timpul cărora i s-a cerut demisia: ”Timişoara nu-i a lor”
- Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, le-a răspuns, luni, protestatarilor care i-au cerut demisia în faţa casei.
- Protestatarii îl acuză pe Dominic Fritz pentru că a fost de acord cu restricţiile impuse de guvernanţi.
- Fritz: ”Promovează un discurs violent, xenofob şi antieuropean. Timişoara nu-i a lor.”
Urmărește
3060 afișări
Dominic Fritz, după protestele în timpul cărora i s-a cerut demisia: ”Timişoara nu-i a lor”
Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a spus, luni, că a respectat întotdeauna dreptul oricui de a protesta şi va face acest lucru în continuare, mai ales la Timişoara, „oraşul libertăţii”, dar că nu există libertate fără responsabilitate, iar protestatarii „au terorizat un oraş întreg”.
„Nu există libertate fără responsabilitate. Supărarea pe măsurile luate la nivel naţional pentru combaterea pandemiei nu este o justificare pentru încălcarea regulilor şi terorizarea unui întreg oraş în miez de noapte. Este evident pentru toată lumea că prin acţiunea de noaptea trecută, desfăşurată concomitent în mai multe oraşe din ţară, s-a încercat provocarea şi intimidarea cetăţenilor, după un an de sacrificii. Ştiu că încrederea pe care am primit-o de la timişoreni a deranjat multe grupuri de interese, iar transparenţa la care lucrăm în Primăria Timişoara îi sperie pe mulţi. Rezultatul: aceiaşi oameni care recent clamau că nu locuiesc în Timişoara s-au adunat noaptea trecută în faţa casei mele pentru a mă înjura. Nu mă vor intimida”, spune Dominic Fritz.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
El spune că aceste persoane care i-au cerut demisia în faţa casei nu îşi doresc un dialog.
„Sunt împinse de la spate de nişte extremişti care declară public că doresc libertate pentru toţi, dar în acelaşi timp promovează un discurs violent, xenofob şi antieuropean - adică profund anti-timişorean”, adaugă Fritz.
Primarul le transmite contestatarilor care au protestat că „Timişoara nu-i a lor”.
„Desigur, este legitim să dezbatem meritele, avantajele sau dezavantajele noilor măsuri restrictive introduse la nivel naţional. Dar pandemia nu va fi învinsă nici prin scandări în miez de noapte, nici prin promovarea unor teorii ale conspiraţiei, nici prin atacuri personale. O vom învinge prin respectarea măsurilor de distanţare, prin purtarea măştii şi prin vaccinarea masivă. Rata de infectare la Timişoara a început să scadă, iar judeţul Timiş are acum şansa de a deveni primul din ţară în care se realizează imunizarea colectivă. Este momentul să arătăm prin acţiunile noastre că Timişoara este acel oraş unde bunul simţ şi raţiunea şi-au făcut casă, iar discursurile care învrăjbesc şi divizează nu îşi au locul”, a mai spus Dominic Fritz.
În Timişoara, oraşul cu cea mai mare incidenţă a numărului de cazuri de COVID-19, sute de oameni au ieşit în stradă, în noaptea de duminică spre luni, fără să poarte mască şi au scandat „Arafat, nu uita, Timişoara nu-i a ta”. Liderii protestului le-au transmis participanţilor că amenzile pe care le vor primi nu sunt legale. Protestatarii au mers şi acasă la primarul Dominic Fritz şi au scandat „Demisia”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Cât de mari au fost protestele anti-restricţii din România: 24 de manifestaţii şi peste 4.000 de participanţi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe