- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (18.12.2014, 16:10)
- Andrei Dumitrescu
Donaţie ENEL de 40.000 de euro pentru primul centru dedicat preşcolarilor cu epilepsie
Asociaţia pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare a primit o donaţie de 40.000 de euro, care urmează să fie investiţi în Centrul de zi "Există Speranţă", prima unitate din România specializată pentru copiii cu epilepsie de vârstă preşcolară.
Urmărește
200 afișări
Donaţie ENEL de 40.000 de euro pentru primul centru dedicat preşcolarilor cu epilepsie (Imagine: Shutterstock)
În acest centru, copiii cu epilepsie, al căror acces la grădiniţele tradiţionale este adeseori limitat, vor beneficia de educaţie şi de programe de socializare, precum şi de terapiile necesare. În paralel, părinţii acestora vor beneficia, la rândul lor, în cadrul centrului de zi, de activităţi de socializare, acest lucru contribuind la crearea unui grup puternic de facilitatori pentru schimbarea condiţiilor limitate de acces la educaţie pentru copiii cu epilepsie.
Centrul de zi "Există Speranţă" poate găzdui 20 de copii la programul de zi, inclusiv cu terapii individualizate, iar alţi aproximativ 20 de copii pot participa la şedinţe de logopedie, kinetoterapie, consiliere psihologică, terapie ocupaţională, PECS, stimulare senzorială, terapie prin artă etc. Centrul dispune şi de 10 locuri pentru cazuri sociale, finanţate integral de către Asociaţia pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare, dintre care cinci la programul de zi şi cinci la cel de terapii.
"Când fiul meu a fost dat afară din grădiniţă, spunându-i-se că este <<handicapat>>, am aflat că discriminarea celor cu epilepsie se întâmplă frecvent şi am înţeles cât este de vitală înfiinţarea acestui centru. Aici, copiii cu epilepsie cu vârstă preşcolară sunt respectaţi, iubiţi, fac terapii zilnice, necesare evoluţiei lor, familiile au grupuri de suport, alături de psihologul nostru, şi ateliere de gătit sănătos. Aici, copiii cu epilepsie sunt acasă, pentru că aici Există Speranţă", spune Adela Chirică, preşedintele Asociaţiei pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare şi mamă a unui copil cu epilepsie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
Donaţia pentru Centrul "Există Speranţă" a fost făcută de Enel Cuore şi Enel România. "Copiii reprezintă viitorul societăţii în care trăim, iar obligaţia noastră a tuturor este de a-i sprijini şi de a le asigura o dezvoltare armonioasă. Responsabilitatea socială este una dintre valorile companiei noastre, este una dintre căile prin care returnăm societăţii o parte din rezultatele noastre. Cu atât mai necesară este implicarea în astfel de cazuri, în care un ajutor specializat poate reprezenta o cale spre normalitate", a declarat Radu Coşarcă, director Relaţii Externe Enel România, în numele Enel Cuore.
Centrul de zi "Există Speranţă" funcţionează în cadrul ansamblului Ominis, aflat în Sectorul 4 şi susţinut de Direcţia Generală de Asistenţă Socială din Primăria Capitalei.
În România sunt aproximativ 200.000 de pacienţi cu epilepsie, conform statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, dar medicii cred că numărul acestora ar fi mai mare, de 300.000 până la 500.000.
Între 50 şi 60 la sută dintre cazurile de epilepsie debutează înaintea vârstei de 16 ani, o criză unică, accidentală, putând să apară la 5 la sută din populaţie, susţin specialiştii. Crizele de epilepsie pot fi uneori confundate, în cazul bebeluşilor, cu convulsiile febrile, care sunt destul de frecvente şi deloc periculoase.
Epilepsia se situează pe locul al doilea ca incidenţă în cadrul categoriei de boli neurologice, după migrene. Un singur cuvânt reuneşte, de fapt, câteva zeci de sindroame epileptice, cu cauze, manifestări şi evoluţii diferite. Unul dintre cele mai grave este sindromul Dravet, care debutează în primul an de viaţă, afectează aproximativ unul din 20.000 de copii şi este incurabil.
Citește pe alephnews.ro: Cacealmaua prezidențialelor: Ciolacu anunță că săptămâna viitoare „fixează data alegerilor”. PSD va face sondaje pentru Crin Antonescu, Călin Georgescu, Elena Lasconi, Nicuşor Dan și George Simion/ PNL va face sondaje pentru Ilie Bolojan
Citește pe www.zf.ro: Cartierul din Bucureşti unde preţurile la apartamente au explodat cu 12.000 de euro de la o lună la alta
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Citește și: CONFERINŢA MEDIAFAX - Medic: O treime dintre pacienţii cu epilepsie prezintă rezistenţă la tratament
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Fără precedent: O companie aeriană folosită de milioane de români dă în judecată un pasager. Reprezentanţii companiei spun că ceea ce a făcut acesta este total inacceptabil
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Patronul FCSB i-a îngrozit pe locuitorii unei celebre stațiuni din România! Și-a făcut stână, dar... Câinii lui Gigi Becali le-au
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe