Donaţii pentru sinistraţii din Japonia prin telefon, din România

Romtelecom şi operatorii de telefonie mobilă din România pun la dispoziţie două numere de telefon şi un număr scurt de sms pentru donaţii destinate victimelor din Japonia, alăturându-se astfel apelului umanitar lansat de Crucea Roşie Română, în cadrul căruia s-au strâns peste 90.000 de lei.

Urmărește
80 afișări
Imaginea articolului Donaţii pentru sinistraţii din Japonia prin telefon, din România

Donaţii pentru sinistraţii din Japonia prin telefon, din România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Crucea Roşie Română a anunţat, marţi, că Apelul umanitar de urgenţă pentru Japonia va putea fi sprijinit, începând de miercuri, prin numărul scurt de sms 879, unde se pot face donaţii de doi euro pe sms în toate cele trei linii de telefonie mobila, Cosmote, Orange şi Vodafone.

De asemenea, Romtelecom activează numerele de telefon 0 900 900 012 pentru donaţii de doi euro pe apel şi 0 900 900 010 pentru donaţii de zece euro pe apel.

Crucea Roşie informează că, până în 21 martie, în conturile alocate Apelului pentru Japonia s-a strâns suma de 91.235 de lei, contribuţiile venind de la persoane fizice şi de la companii.

"În acest moment, voluntarii Crucii Roşii Japoneze ajută miile de victime ale dezastrului, contribuind la căutarea persoanelor dispărute, la asistenţa medicală a răniţilor şi furnizând pături, prelate, apă potabilă, articole de igienă şi alte materiale pentru adăposturi", se arată în comunicatul remis agenţiei MEDIAFAX.

Conturile speciale în care pot fi depuse contribuţiile în bani sunt deschise la BRD, agenţia Piaţa Romană: respectiv RO02BRDE410SV61136934100 pentru lei şi RO33BRDE410SV06871604100 pentru euro. De asemenea, se pot face şi donaţii online, pe site-ul www.crucearosie.ro/cutremurul-din-japonia.html, a precizat sursa citată.

Numărul persoanelor care au murit sau au dispărut în catastrofa din 11 martie care a devastat nord-estul Japoniei a depăşit marţi 21.000, a anunţat Poliţia Naţională, citată de agenţia Kyodo, în pagina electronică.

Numărul persoanelor decedate în 12 prefecturi se ridica la 9.079 marţi la prânz, iar cel al persoanelor dispărute la 12.645 în şase prefecturi.

Aproximativ 310.000 de persoane evacuate, inclusiv din zona centralei Fukushima, se află în prezent în aproximativ 2.100 de adăposturi improvizate în 16 prefecturi, inclusiv Tokyo.

Cutremurul cu magnitudinea 9 din 11 martie este cel mai puternic înregistrat vreodată în Japonia, acesta fiind urmat de un tsunami extrem de puternic. Această dublă catastrofă naturală este cea mai gravă din Japonia de la cutremurul din 1923 din regiunea Kanto, care include Tokyo, când au murit 142.000 de persoane.

Seismul şi tsunami au provocat şi un grav accident la centrala nucleară Fukushima (nord-est), care ameninţă cu o contaminare radioactivă la scară mare în arhipelag.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici