- Home
- Social
- SIBIU, (24.08.2013, 15:20)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dorin Cioabă, ales preşedinte interimar al Uniunii Internaţionale a Romilor, în locul tatălui său
Dorin Cioabă a fost ales, sâmbătă, la Sibiu, preşedinte interimar al Uniunii Internaţionale a Romilor, în locul tatălui său, Florin Cioabă, care se afla la conducerea acestei organizaţii din luna aprilie.
Urmărește
500 afișări
Dorin Cioabă (Imagine: Sebastian Marcovici/Mediafax Foto)
Sâmbătă, la o zi de la înmormântarea lui Florin Cioabă, aproximativ 30 de membri ai Uniunii Internaţionale a Romilor s-au întrunit la Tribunalul romilor din Sibiu, pentru alegerea unei noi persoane la conducerea organizaţiei al cărei preşedinte era Florin Cioabă.
La finalul discuţiiilor, Dorin Cioabă, fiul cel mare al lui Florin Cioabă, a declarat că el a fost desemnat preşedinte interimar al Uniunii Internaţionale a Romilor, până când va fi organizat un congres şi vor avea loc alegeri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu este susţinut de PNL pentru a fi candidatul coaliţiei de guvernare la Preşedinţie
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
-
Polonia urmează modelul Lituaniei şi stabileşte planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
"S-a avut în vedere că eu sunt moştenitorul de drept al tatălui meu şi au decis să mă lase pe mine la interimatul acestei organizaţii, până când va fi organizat un congres şi vor avea loc alegeri. Titlul acesta nu se moşteneşte, nu l-am primit ca succesiune, l-am primit ca să pot duce mai departe proiectele începute de tatăl meu", a declarat Dorin Cioabă, după alegerile care au avut loc în sediul Tribunalului romilor.
Potrivit lui Dorin Cioabă, contracandidatul său a fost un "comisar bulgar pe probleme economice" al Uniunii, însă acesta nu a primit susţinerea pe care a avut-o el.
"Au zis că numele Cioabă trebuie să meargă mai departe în relaţia cu forurile europene. (...) Dacă implicarea mea în interimat va fi una cum ne-o dorim, probabil că dacă oamenii vor vedea că am capacitatea de a conduce şi găsi soluţii pentru comunitatea romilor, e interesul tuturor să rămân preşedinte şi să primesc acest vot la congres, aşa cum este statutar", a spus Dorin Cioabă, precizând că în cadul acestei organizaţii el este "înalt comisar pe probleme juridice" şi că nu poate candida nicio persoană care nu este membru al uniunii.
În 8 aprilie 2013, Florin Cioabă a devenit preşedinte al International Romani Union (Uniunea Internaţională a Romilor), la un congres internaţional organizat la Sibiu, la care a fost prezentă şi Elena Băsescu.
Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a încetat din viaţă în 18 august, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, cu două zile înainte, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge.
Florin Cioabă a fost înmormântat, vineri, în Cimitirul Municipal din Sibiu.
Înainte de plecarea cortegiului funerar spre cimitir, la locuinţa familiei Cioabă au avut loc mai multe ceremonii, principalul eveniment fiind încoronarea ca regi ai romilor a celor doi fii ai lui Florin Cioabă.
Citeşte şi:
Romii vor avea doi regi autoproclamaţi. Dorin Cioabă a fost încoronat rege internaţional al romilor , Daniel - rege al romilor din România
Reprezentanţi ai romilor au susţinut că s-a ajuns la această decizie la dorinţa lui Daniel, care a vrut să primească sceptrul şi coroana tatălui său pe motiv că acestea trebuie să rămână în familie, el având trei copii, în timp ce Dorin are un singur copil, înfiat.
Decizia a stârnit însă nemulţumiri în rândul unor lideri ai etniei, care şi-au eprimat dezacordul faţă de desemnarea a doi regi ai romilor.
Printre contestatari se numără şi autoproclamatul împărat al romilor Iulian Stănescu: "Nu trebuia să facă asta, iar pentru că a făcut-o ei, o reparăm noi ceilalţi. Lăsăm să treacă momentul ăsta de tristeţe şi după ce trece acest moment de tristeţe o luăm după lege. Eu nu pot să promulg ceea ce au făcut ei, dar în şase luni de zile reparăm".
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe