- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (19.05.2017, 13:44)
- Radu Tutulan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dorin Cocoş şi fiul lui, audiaţi la ÎCCJ în dosarul "Bica 1". Alin, dispus să dea testul poligraf
Dorin Cocoş şi fiul acestuia au fost audiaţi, vineri, la instanţa supremă în dosarul "Bica 1", în care sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi dare de mită, respectiv complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită. Alin Cocoş a transmis că e dispus să dea testul poligraf.
Urmărește
588 afișări
Dorin Cocoş şi fiul lui, audiaţi la ÎCCJ în dosarul "Bica 1". Alin, dispus să dea testul poligraf
"Am aflat că existau relaţii apropiate între Bica şi Bogdan Dragoş George de la Diacomatu. Mi-a zis că relaţia lui cu Crinuţa Dumitrean era foarte proastă şi Bogdan Dragoş George şi Bica dau tonul...şi dacă se opune vreunul din ei, nu trece niciun dosar. Mi-a zis că au o relaţie apropiată, că sunt în relaţii apropiate şi se consultă... Că vin împreună, pleacă împreună şi se consultă. Eu nu am cunoscut-o pe doamna Bica la acel moment, ci doar pe Bogdan Dragoş George. Cu acesta am luat legătura şi a venit la mine la hotel şi am stabilit cu dânsul suma de 800.000 de euro să treacă dosarul respectiv, cel al lui Gheorghe Stelian. Răspunsul a fost că a trecut dosarul. Eu nu ştiu dacă a împărţit banii sau nu, mie mi-a rezolvat problema şi nu m-a mai interesat", a declarat Dorin Cocoş în faţa instanţei supreme.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Omul de afaceri a precizat că Sergiu Diacomatu i-a transmis, în 2010, că nu este în relaţii bune cu Crinuţa Dumitrean.
"Cred că cu maxim o lună, o lună jumătate înainte să se voteze dosarul, l-am contactat pe Bogdan Dragoş George. Cam cu o lună înainte de momenul în care a picat dosarul în prima şedinţă. După ce s-a respins am mai discutat, din ce îmi amintesc cu Bogdan Dagoş Georgea. Noi ne vedeam, oricum, lunar. Nu am înţeles de ce s-a respins dosarul, dar mă rog. Discutam despre ANRP doar atunci când aveam interesul să o fac. I-am zis lui Dragoş că ştiu că are o relaţie bună cu Bica şi că îl rog să o convingă să voteze. I-am dat banii şi asta a fost. El nu mi-a zis nici că o va convinge, nici că nu, a luat banii şi a trecut dosarul. (...)Ăsta era interesul, să câştig nişte bani. Eu aveam interes să treacă dosarul, iar el să câştige nişte bani", a mai spus Dorin Cocoş.
Afaceristul a mai declarat în faţa magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie că în martie 2015 a fost citat la DNA ca să fie confruntat cu Bogdan Dragoş George în legătură cu denunţul formulat, dar, necunoscând termenii juridici, nu poate preciza dacă a fost vorba chiar de o confruntare. " Procurorul ne-a adresat întrebări şi mie şi lui Bogdan Dragoş George. Nu îmi amintesc dacă am semnat vreun document după acea întâlnire", a conchis Dorin Cocoş.
Şi fiul acestuia, Alin Cocoş, a dat declaraţii în faţa magistraţilor instanţei supreme. El a recunoscut că a primit 100.000 de euro de la Ionuţ Mihăilescu, fost consilier al Alinei Bica, menţionnd că este gata să facă şi un test poligraf în acest sens.
"Am primit de la Mihăilescu Ionuţ suma de 100.000 euro. Am avut o negociere cu domnul Mihăilescu, singurul interesat cu adevărat de acest teren, vrând să îl cumpere. La sfatul tatălui meu, am ajuns la preţul de 100.000 de euro. La notariat am stipulat că plata trebuie să se facă prin virament bancar, ceea ce îmi convenea pentru că şi eu trebuia să dau banii la o multinaţională. După câteva zile, Mihăilescu mi/a zis că nu poate să îmi dea banii prin bancă, ci cash, pentru că s-a certat cu persoana alături de care a cumpărat. Nu m-a deranjat . Banii s-au dat în trei tranşe, plus una prin bancă, 5-10.000 euro care au fost viraţi în contul mamei mele, cel trecut în contract. Dacă ajută instanţa, sunt dispus să merg şi la testul poligraf pentru a arăta că s-au primit banii. Pot aduce un extras de cont, dar trebuie să ajung la bancă cu mama mea, să facă cerere pentru extrasul de cont", a spus Alin Cocoş.
Alin Cocoş a mai spus în faţa instanţei că în decursul a jumătate de an s-au plătit tranşele cuprinse între 20.000 euro şi 40.000 de euro, de la data semnării contractului.
"O singură dată l-am auzit pe Diacomatu vorbind despre faptul că nu se înţelege cu nimeni, iar domnul Bogdan Dragoş George ar sta împreună cu Bica. Îmi amintesc că la una dintre întâlniri acesta a venit nervos că s-a certat cu o anume doamna Alina, aflând ulterior că e vorba de doamna Bica şi că aceştia stau împreună, că frecventează un singur birou. Crinuţa Dumitrean, cu Bogdan Dragoş George şi Alina Bica. Era nervos că Bica ar fi vrut să îi facă plângere penală. Dar ştiam că Diacomatu era recalcitrant, nu se putea înţelege cu nimeni, şi la club era recalcitrant", a mai spus Alin Cocoş.
Fiul lui Dorin Cocoş a mai precizat că iniţial a vrut să dea terenul cu 200.000 de euro, însă Mihăilescu i-a transmis că e mult pentru bugetul lui, aşa că la o discuţie la care a participat şi Dorin Cocoş, au convenit vânzarea terenului cu 100.000 de euro. Ulterior, după aproximativ două luni, contractul a fost semnat. Alin Cocoş a mai spus că a aflat de la cumpărător că acesta o să cumpere terenul împreună cu mai multe persoane, "printre care şi o domană Alina", bănuind că este vorba despre fosta şefă DIICOT.
Următorul termen pentru audierea martorilor a fost stabilit pentru data de 7 iunie, urmând ca atunci să fi adus cu mandat de aducere Georgian Surdu, fostul director al Regiei Autonome - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), care nu s-a prezentat vineri.
În dosarul "Bica 1" sunt judecaţi, pentru abuz în serviciu, opt foşti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor - fosta şefă a DIICOT Alina Bica, în calitate de fost reprezentant al Ministerului Justiţiei în comisia ANRP, Crinuţa Dumitrean, Sergiu Ionuţ Diacomatu, Cătălin Florin Teodorescu, Remus Virgil Baciu, Lăcrămioara Alexandru, Oana Vasilescu şi Dragoş George Bogdan. Evaluatorul Emil Nuţiu şi omul de afaceri Gheorghe Stelian sunt acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.
Cei opt foşti membri ai Comisiei din ANRP sunt acuzaţi că i-au aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.
Alina Bica mai este judecată, în acelaşi dosar, şi pentru luare de mită şi abuz în serviciu, fapte de care a fost acuzată iniţial în dosarul "Bica 2". În urma unei decizii a instanţei supreme, dosarul "Bica 1" include toate acuzaţiile aduse Alinei Bica pentru fapte pe care le-ar fi săvârşit ca membru în comisia ANRP, precum şi acuzaţiile faţă de Dorin şi Alin Cocoş şi Ionuţ Mihăilescu.
Omul de afaceri Dorin Cocoş este judecat pentru două fapte de trafic de influenţă şi dare de mită, iar fiul acestuia Alin Cocoş, pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită. Procurorii DNA i-au trimis în judecată şi pe Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost consilier al lui Alinei Bica, persoană apropiată lui Alin Cocoş, pentru complicitate la luare de mită (două fapte).
Dorin Cocoş este acuzat că, în schimbul influenţei exercitate asupra Alinei Bica şi a altui membru al Comisiei Centrale a ANRP, ar fi pretins şi primit, în perioada de după 17 ianuarie 2011, de la Gheorghe Stelian, beneficiarul drepturilor litigioase, denunţător în cauză, suma de 10 milioane de euro, cu condiţia să-i asigure rezolvarea dosarului de despăgubire.
Citeşte şi: Din 20 mai, pachetele de ţigări cu pictograme mici trebuie retrase de pe piaţă. Comercianţii riscă amenzi şi pierderi masive
Citeşte şi: Metrorex începe din iulie lucrările de modernizare la staţiile de metrou cu un singur acces. Programul lucrărilor
Citeşte şi: Record de INTERCEPTĂRI. Săveni, oraşul cu 100% cereri de interceptare admise. Primarul: 1.500 de locuitori sunt plecaţi şi am 2.000 de elevi, plus pensionari. Tot ce este popor activ e ascultat. Păi ce e asta?
Citeşte şi: Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, află în 22 mai dacă va fi arestat la domiciliu. Avocat: În 2017 se practică încă înscenări, într-o manieră grosolană
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe