- Home
- Social
- SIBIU, (19.06.2013, 14:53)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dosar de urmărire penală în cazul copilului mort în urma unei operaţii de polipi
Procurorii Parchetului Tribunalului Sibiu au deschis un dosar de urmărire penală în cazul copilului care a murit la Spitalul Judeţean, în urma unei operaţii de extirpare a polipilor, tatăl acestuia cerând verificări suplimentare în acest caz.
Urmărește
337 afișări
Procurorii au deschis o anchetă în cazul copilului mort în urma unei operaţii de polipi
Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Sibiu, Adriana Şandru, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că împrejurările în care s-a produs decesul copilului Alexandru Ioan Bogdan, la Spitalul Judeţean Sibiu, în urma unei operaţii de extirpare a polipilor, "fac obiectul dosarului de urmărire penală nr. 671/P/2013".
"Acest dosar are ca obiect cercetarea morţii violente a minorului şi a fost demarat în urma raportului medico-legal. Tatăl minorului nu a depus o plângere penală la instiuţia noastră, însă, în momentul în care s-a prezentat pentru a obţine un document necesar pentru eliberarea certificatului de deces, a precizat, verbal, că doreşte să se facă cercetări în acest caz", a declarat Adriana Şandru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Prințesa Kate împlinește astăzi 43 de ani. „Pentru cea mai incredibilă soție și mamă. Puterea de care ai dat dovadă în ultimul an a fost remarcabilă”
-
Ce spune ministrul Sănătăţii despre virusul HMPV: Infecţiile sunt în limite aşteptate, nu este nimic neobişnuit în China
-
Metapneumovirus uman depistat la Oradea. Tulpina a fost expediată către Institutul Cantacuzino pentru analize suplimentare
-
Vreme severă în România. Vânt puternic şi viscol la munte, cod galben în jumătate de ţară
Potrivit acesteia, dorinţa bărbatului, chiar dacă exprimată verbal, a fost consemnată în dosar, tatăl copilului urmând să fie chemat la Parchet pentru a-şi depune în scris solicitarea.
"Odată ce această dorinţă de a se face cercetări a fost exprimată, bănuim că va veni să facă şi precizarea acţiunii. Dosarul se află în lucru la procurorul de caz, care analizează toate documentele", a explicat Adriana Şandru.
Ea a afirmat că, până când nu va fi depusă o plângere în scris, nu poate spune dacă tatăl copilului solicită investigaţii pentru "malpraxis şi lipsa deontologiei profesionale", aşa cum bărbatul anunţa sâmbătă.
Un bărbat din Sibiu, Ovidiu Nicolae Bogdan, a organizat, sâmbătă, o conferinţă de presă în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu, pentru a anunţa că fiul său de trei ani şi jumătate, Alexandru Ioan Bogdan, a murit în urma unei operaţii de extirpare a polipilor realizată în unitatea medicală, bărbatul spunând că este vorba despre un caz de malpraxis.
El spunea că în 5 iunie şi-a dus copilul la spital pentru operaţie şi l-a lăsat împreună cu soţia sa, iar după intervenţia chirurgicală copilul a fost dus în salon la mamă, care a sesizat, la scurt timp, că acesta avea urme de sânge pe faţă, iar buzele i se învineţiseră. Doctorul Gabriel Rusu l-a resuscitat manual pe copil, micuţul fiind mutat în secţia de terapie intensivă, unde a avut respiraţie neregulată timp de două zile, după care nu a mai respirat singur deloc, fiind ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor. Ulterior, copilul a făcut un stop cardiac la secţia de terapie intensivă, iar vineri a murit.
Bărbatul afirma că a depus reclamaţie la conducerea spitalului, la Colegiul Medicilor şi a sezizat Parchetul pentru "malpraxis şi lipsa deontologiei profesionale".
Întrebat de ce a adus copilul la Spitalul Judeţean Sibiu pentru operaţie, deşi există un Spital de Pediatrie în oraş, bărbatul spunea că el, personal, a fost operat de două ori de medicul la care şi-a adus copilul şi, având mare încredere în acesta, a vrut să-l opereze şi pe cel mic.
Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Radu Chicea, declara, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că Secţia ORL a unităţii nu are compartiment de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) deoarece operaţiile majore sunt făcute în blocul operator al spitalului, dotat cu tot ce trebuie.
"Secţia ORL aşa a fost prevăzută, fără compartiment de ATI. Există doar un salon post-operator. Această organizare ţine de faptul că operaţiile mari sunt făcute de către medicii ORL în blocul operator al spitalului, unde există terapie intensivă", declara Radu Chicea.
Potrivit acestuia, operaţia de extirpare a polipilor pe care a suferit-o copilul este considerată o "intervenţie minoră", care nu ar fi trebuit să pună probleme deosebite, de aceea a fost făcută în Secţia ORL, şi nu în blocul operator.
Radu Chicea afirma, totodată, că spitalul are în dotare aparatură de resuscitare, doar că în Secţia ORL aceasta nu este considerată necesară. El spunea că în cazul băieţelului care a murit în urma operaţiei nu a fost vorba despre lipsa dotării, ci despre faptul că s-a observat târziu că are nevoie de manevre de resuscitare.
Radu Chicea, care este şi preşedinte al Colegiului Medicilor din Sibiu, anunţa că medicul Gabriel Rusu, care l-a operat pe copil, va fi cercetat pentru a stabili ce s-a întâmplat şi dacă a fost sau nu vorba despre o culpă medicală.
Marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, a anunţat că la Spitalul Judeţean Sibiu nu vor mai putea fi consultaţi şi operaţi copiii, decizia fiind luată după ce copilul de trei ani şi jumătate a murit în urma unei operaţii de extirpare a polipilor făcută la această unitate medicală.
El spunea că medicii specialişti ai Spitalului Judeţean se vor deplasa la Pediatrie pentru cazurile de urgenţă şi operaţii, dar că nicio intervenţie chirurgicală nu va mai fi făcută în unitatea din subordinea Consiliului Judeţean.
Citeşte şi:
Managerul Spitalului de Pediatrie Sibiu: La noi nu s-au făcut operaţii ORL de opt luni. Nu avem medici
La rândul său, managerul Spitalului de Pediatrie Sibiu, Alexandru Mihuţ, declara, referitor la interdicţia privind intervenţiile la copii la Spitalul Judeţean, că în unitatea pe care o conduce nu s-au mai făcut operaţii ORL din octombrie, deoarece din cei doi medici specialişti unul este în concediu fără plată.
"Noi, la ora actuală, funcţionăm cu un singur ORL-ist în spital, unul fiind în concediu fără plată. Sperăm să se întoarcă în toamnă şi să rezolvăm această problemă cu ORL-iştii noştri. Din toamnă, din octombrie, nu s-au mai efectuat intervenţii chirurgicale, de când medicul noastru este în concediu. Cu un singur medic reuşim să acoperim cazuistica din ambulatoriu. E o cazuistică foarte diversă, foarte mulţi pacienţi şi medicul nostru abia face faţă cazuisticii din ambulatoriu", declara Alexandru Mihuţ.
Citește pe alephnews.ro: MAE ucrainean: Ucraina este pregătită să înlocuiască Ungaria în UE și NATO
Citește pe www.zf.ro: Şi iată că iese la iveală preţul Schengenului: Gazele din Marea Neagră vor merge în Austria şi Germania
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
MApN are în plan contracte de achiziţie pentru 2025 de 8 miliarde euro: arme de asalt, 248 maşini de luptă a infanteriei, 150 transportoare Piranha, 2 nave de patrulare, revitalizarea a 6 aeronave C-130 Hercules
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Vlad Mardare s-a sinucis! Ce mesaj de adio tulburător a lăsat chiar pe Facebook, înainte să își ia viața
CANCAN.RO
Ce pensie primește un român în 2025, dacă se pensionează fără să fi muncit vreo zi în viața lui
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe