Dosar penal deschis de poliţişti după ce un taximetrist a reclamat că a fost bătut de trei şoferi UBER. Totul ar fi început în faţa unui club din Bucureşti

Secţia 14 de Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, face cercetări pentru lovire sau alte violenţe şi ameninţare, după ce un taximetrist a reclamat că a fost bătut de trei şoferi UBER.

Urmărește
876 afișări
Imaginea articolului Dosar penal deschis de poliţişti după ce un taximetrist a reclamat că a fost bătut de trei şoferi UBER. Totul ar fi început în faţa unui club din Bucureşti

Dosar penal deschis de poliţişti după ce un taximetrist a reclamat că a fost bătut de trei şoferi UBER. Totul ar fi început în faţa unui club din Bucureşti

"Cercetările au fost declanşate în urma unei plângeri formulate la data de 19 ianuarie 2018 de un bărbat în vârstă de 46 de ani, de profesie taximetrist. La acest moment se efectuează investigaţii şi cercetări în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi pentru tragerea la răspunderea penală a persoanei/persoanelor implicate", transmite Poliţia Capitalei.

Cazul a fost adus în atenţia publică de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.)

"Prima altercaţie între şoferii UBER şi taximetrişti a avut loc aseră, în Bucureşti, ca urmare a vidului legislativ creat de politicienii incompetenţi şi corupţi. Trei şoferi ai firmei UBER au bătut un taximetrist, în faţa unui club din Bucureşti. Taximetristul a cerut ajutorul colegilor, care au ajuns la locul faptei să-l salveze pe cel atacat şi au sunat la seviciul unic de urgenţă 112. Şoferii UBER au fugit până la sosirea poliţiştilor şi a ambulanţei SMURD", transmite COTAR printr-un comunicat de presă.

„Am ajuns la bătăi de stradă şi la anarhie, din cauza intereselor politicienilor are au blocat în ultimii ani modificarea Legii Taximetriei. Asistăm la începutul haosului în România, ca urmare a incompetenţei politicienilor din ultimii ani. Se ştie cine conduce firma UBER în România, se ştie că se face lobby, fără a exista o lege în acest sens în România, dar niciun politician nu doreşte să modifice legea, astfel încât să lase autorităţile să oprească pirateria. Ordonanţa de urgenţă promisă de ultimii trei miniştri ai Transporturilor nu s-a mai dat, iar pentru noi este foarte clar că nu există voinţă politică în acest sens. În campania electorală din 2016 am constatat că absolut toţi liderii politici au preluat această temă, de interes la momentul respectiv, apoi au abandonat subiectul. Deputaţii USR au promis că vor depune un proiect de lege, dar nu au mai spus nimic despre această iniţiativă, în ultimele trei luni”, explică Vasile Ştefănescu, preşedinte C.O.T.A.R.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici