- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.05.2016, 13:05)
- Gabriela Ghitcuta
Dosarul "Academia Infractorilor": 30 de ani de închisoare pentru liderul grupării
Nouă inculpaţi din dosarul “Academia Infractorilor” au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti, cumulat, la peste 60 de ani de închisoare, 30 de ani de închisoare fiind pedeapsa primită de cel considerat liderul grupării, Adrian Botez, zis “Ţîţă”, decizia nefiind definitivă.
Urmărește
12083 afișări
Dosarul "Academia Infractorilor": 30 de ani de închisoare pentru liderul grupării
Tribunalul Bucureşti a pronunţat pe 29 aprilie o decizie, în primă instanţă, pentru nouă inculpaţi din dosarul “Academia Infractorilor”, acuzaţi de DIICOT de numeroase fapte cu violenţă.
Potrivit hotărârii, cei nouă au primit pedepse, cumulate, de peste 60 de ani de închisoare. Adrian Botez, zis “Ţîţă”, considerat de procurori liderul grupării, a fost condamnat la o pedeapsă totală de 30 de ani de închisoare, fiind cumulată aici şi o pedeapsă primită în urmă cu mai mulţi ani de la Tribunalul Bacău.
“În baza art. 2 alin. 3 Cod penal raportat la art. 60 alin. 1 Cod penal condamnă, în final, inculpatul MARIN BOTEZ ADRIAN la pedeapsa de 30 (treizeci) ani închisoare, cuantum redus la maximul general al pedepsei închisorii în conformitate cu dispoziţiile legale menţionate. Pedeapsa se execută în regim penitenciar în conformitate cu prevederile art. 60 Cod penal”, se arată în decizia instanţei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Pe lângă Adrian Botez, au mai fost condamnate alte opt personae, una dintre ele cu suspendare.
Alexandra Gheorghiu, a primit trei ani de închisoare cu suspendare, Florin Pădureanu, a luat trei ani şi 11 luni de închisoare, Florin Diţă, patru ani şi două luni de închisoare, Cătălin Ispas, patru ani şi cinci luni, Constantin Mihai, patru ani şi cinci luni, Petre Munteanu a primit patru ani şi cinci luni de închisoare, Petre Movilă, patru ani şi şapte luni de închisoare iar Cosmin Rusu a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare.
În dosarul "Academia Infractorilor", pentru alte opt persoane, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis să disjungă cauza.
“Disjunge cauza cu privire la inculpaţii Popa (fost Purice) Vasilică, Savu Florin Mircea, Niţă Andreea Ioana, Chirilă-Ilinca Gabriela, Gliga Adolf, Bostan Constantin Gheorghiţă, Martiniuc Mihail Alexandru, Chindea Petruţ Adrian şi Ursu Laurenţiu Dorel şi, în integralitate, acţiunea civilă şi dispune înregistrarea dosarului nou format la registratura penală a Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală. Fixează termen de judecată la data de 6 mai 2016, complet C8, ora 08,30”, se arată în decizie.
Liderul grupării "Academia Infractorilor", Adrian Botez, şi 17 locotenenţi ai acestuia, organizaţi pe criterii militare, au fost trimişi în judecată, pentru 27 de tâlhării comise în Marea Britanie, Belgia, Italia, Franţa, Germania, Austria şi Danemarca, în octombrie 2015.
DIICOT a trimis dosarul la Tribunalul Bucureşti, pentru constituire sau aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, instigare şi complicitate la tâlhărie calificată, instigare la furt calificat, favorizarea făptuitorului şi tăinuire.
În cursul urmăririi penale s-au administrat probatorii care au demonstrat legătura între 29 de infracţiuni, dintre care 27 de tâlhărie sau tentative de tâlhărie, comise în Marea Britanie, Belgia, Italia, Franţa, Germania, Austria şi Danemarca, alte două fiind infracţiuni de furt calificat comise în Andora şi Marea Britanie.
Citeşte şi: Cazul Academia Infractorilor: Membrii reţelei foloseau un limbaj codificat. Liderul era "Dragă Tata", un milion era "baston", iar telefoane - "sârme"
Citeşte şi: Liderul grupării "Academia Infractorilor" şi locotenenţii acestuia, judecaţi pentru 27 de tâlhării. La cât se ridică prejudiciul
Citeşte şi: DOSARUL "Academia infractorilor români": Dezvăluiri despre modul de operare al grupării - rechizitoriu
Citeşte şi: Un membru al grupării "Academia infractorilor", căutat de nouă luni, a fost arestat preventiv. VIDEO
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe