- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (07.12.2014, 17:31)
- Catalin Lupasteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
DOSARUL Bica: Dragoş Bogdan ştia doar "în parte" regulamentul comisiei care aproba despăgubiri
Fostul vicepreşedinte al ANAF Dragoş Bogdan, arestat în dosarul Bica, le-a spus anchetatorilor că nu cunoaşte unele prevederi legale privind retrocedările şi că ştie doar "în parte" regulamentul comisiei ANRP ce a aprobat despăgubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.
Urmărește
1327 afișări
Dragoş Bogdan (Imagine: Liviu Adascalitei/ Mediafax Foto)
Respectiva comisie i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat, potrivit anchetatorilor, cu peste 62 de milioane de euro.
Surse judiciare au redat, pentru MEDIAFAX, interogatoriul de la DNA în care procurorii au vrut să afle de la Dragoş Bogdan cum s-a ajuns la aprobarea dosarului lui Gheorghe Stelian.
Prin răspunsurile date anchetatorilor, fostul vicepreşedinte ANAF a recunoscut practic că nu cunoştea unele prevederi legislative privind despăgubirile şi nici întregul regulament de funcţionare al comisiei din care făcea parte.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
"Întrebare: Cunoaşteţi prevederile art. 16 alin. 7 din Legea nr. 247/2005 (privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente- n.r.)?
Răspuns: Nu îmi mai aduc aminte aceste prevederi
Întrebare: Dar regulamentul de funcţionare al comisiei?
Răspuns: În parte"
Dragoş Bogdan a mai declarat, cu acelaşi prilej, că "exista, ca şi variantă, ca membrii să respingă dosarele ale căror valori ale despăgubirilor erau foarte mari sau dacă nu erau clarificate din punct de vedere juridic, prin respingere întemeiată a solicitării". El a spus şi că nu îl cunoaşte pe Gheorghe Stelian şi nu are informaţii despre terenul pentru care acestuia i-au fost aprobate despăgubiri. Dragoş Bogdan a adăugat că dosarul legat de acest teren "a fost întors" pentru reevaluare şi apoi "reintrodus pe ordinea de zi" a comisiei de către conducerea de atunci a ANRP.
"Întrebare: Îl cunoaşteţi pe numitul Gheorghe Stelian?
Răspuns: Nu.
Întrebare: Ce cunoaşteţi despre o suprafaţă de teren situată în Parcul Plumbuita pentru care s-au acordat despăgubiri?
Răspuns: Nu ştiu, nu îmi aduc aminte.
Întrebare: Aţi participat la toate şedinţele comisiei?
Răspuns: Nu la toate, dar atunci când am participat am semnat procesul verbal.
Întrebare: Aţi făcut observaţii cu privire la despăgubirile solicitate în anumite dosare discutate în cadrul comisiei?
Răspuns: La unele, da. Nu reţin alte elemente legate de suprafaţa de teren situată în Parcul Plumbuita.
Întrebare: Aveţi cunoştinţe în domeniul evaluărilor?
Răspuns: Nu. Aproape sigur, terenul despre care se face vorbire a fost întors pentru reevaluare şi reintrodus pe ordinea de zi de către conducerea ANRP"
La acelaşi interogatoriu, fostul vicepreşedinte al ANAF le-a spus anchetatorilor că pentru aprobarea cererii de despăgubire în cazul lui Gheorghe Stelian ar fi insistat "conducerea ANRP": "Din câte îmi amintesc, conducerea ANRP a insistat pentru aprobarea cererii de despăgubiri în acest caz, cu motivaţia că fusese reevaluat şi că nu am mai aveam vreun motiv să nu-l aprobăm şi să trimitem dosarul la reevaluare. De fapt, mă refer la toţi cei din conducerea ANRP, respectiv la Diacomatu, Dumitrean şi nu mai ştiu exact dacă era Baciu sau Marko Attila, ori amândoi"
Dragoş Bogdan a mai declarat, conform surselor citate, că iniţial a cerut respingerea cererii şi a solicitat prezenţa evaluatorului în şedinţa comisiei. "Cred că am solicitat inclusiv schimbarea evaluatorului", a mai spus el.
În dosarul despăgubirilor, Dragoş Bogdan se află în arest preventiv, alături de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, Lăcrămioara Alexandru, fosta şefă a ANRP Crinuţa Dumitrean şi expertul evaluator Emil Nuţiu.
În acelaşi dosar sunt cercetaţi, sub control judiciar, deputatul PDL Florin Cătălin Teodorescu, Sergiu Diacomatu şi Oana Vasilescu, ambii foşti vicepreşedinţi ai ANRP, şi Gheorghe Stelian.
Ancheta îl vizează şi pe deputatul UDMR Marko Attila, în cazul căruia Camera Deputaţilor a încuviinţat, miercuri, arestarea preventivă. Acesta a fost citat joi la DNA, însă nu s-a prezentat întrucât este plecat din ţară. Avocatul lui Marko Attila a declarat că deputatul este în capitala Ungariei, precizând că nu poate să spună când se va întoarce în România.
Potrivit DNA, în 15 martie 2011, Crinuţa Dumitrean şi membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor - Sergiu Ionuţ Diacomatu, Cătălin Florin Teodorescu, Remus Baciu, Marko Attila, Alina Bica, Oana Vasilescu, Dragoş Bogdan şi Lăcrămioara Alexandru - au aprobat în unanimitate raportul întocmit de societatea de evaluare desemnată, SC Business Evaluator SRL, reprezentată prin evaluator Emil Nuţiu, privind soluţionarea dosarului de despăgubire al lui Gheorghe Stelian, pentru un teren de 13 hectare aflat în zona Plumbuita din Sectorul 2, a cărui valoare a fost supraevaluată cu peste 62 de milioane de euro.
Gheorghe Stelian, un apropiat al lui Dorin Cocoş, ar fi împărţit cu alţi trei oameni de afaceri prejudiciul în urma despăgubirii plătite pentru terenul supraevaluat, respectiv cei 62 de milioane de euro, susţin anchetatorii.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate