Dosarul decontărilor fictive: Fostul şef CNAS, Marian Burcea, şi fostul consilier al lui George Marior, Sergiu Ciobanu, arestaţi

Fostul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Marian Burcea, şi Sergiu Ciobanu, fost consilier al lui George Maior la SRI, au fost arestaţi vineri seară după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis ca aceştia, alături de alţi cinci inculpaţi în dosarul CNAS, să stea în arest 30 de zile.

Urmărește
1575 afișări
Imaginea articolului Dosarul decontărilor fictive: Fostul şef CNAS, Marian Burcea, şi fostul consilier al lui George Marior, Sergiu Ciobanu, arestaţi

Fostul şef CNAS, Marian Burcea, şi fostul consilier al lui George Marior, Sergiu Ciobanu, arestaţi

Marian Burcea, Sergiu Ciobanu, Alin Sergiu Costache, Răzvan Mihai Mischie, Maria Costică şi Cristina Manta vor rămâne în arest pentru 30 de zile, după ce instanţa Curţii de Apel Bucureşti a admis, vineri seară, cererea procurorilor DNA.

Pentru Irina Adelina Geambaşu, inculpată în acelaşi dosar, s-a dispus arestul la domiciliu.

Fostul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Marian Burcea, a fost demis, vineri, de premierul Mihai Tudose, ca urmare a reţinerii sale de către DNA în dosarul privind decontările ilegale. Marian Burcea este cercetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi folosirea influenţei.

Tot mandat de arestare a primit şi fostul consilier al lui George Maior la SRI, Sergiu Ciobanu, acuzat de trei fapte de trafic de influenţă şi de instigare la folosirea influenţei, în exerciţiul funcţiei de conducere din cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, bugetul CASMB ar fi fost păgubit cu aproximativ 3 milioane euro, în intervalul ianuarie 2016-august 2017, prin decontarea ilegală a unor servicii fictive de îngrijire medicală la domiciliu, inclusiv pe baza unor dosare medicale întocmite în fals. Cei care beneficiau de bani ar fi avut şi protecţia unor persoane din conducerea Casei de asigurări de sănătate a Capitalei, dar şi din conducerea CNAS.

”În multe situaţii, dosarele medicale cu pacienţi fictivi au avut prioritate la decontare şi aprobare, în timp ce solicitările pacienţilor asiguraţi care, în mod real, ar fi avut dreptul să beneficieze de servicii medicale la domiciliu, erau refuzate. Pentru evitarea depistării fraudelor se întocmeau, în fals, raportări lunare de servicii medicale necesare decontărilor, iar în paralel erau introduse şi şterse date din sistemul informatic unic integrat al C.N.A.S prin accesarea fără drept a acestuia, astfel încât în sistem să apară că serviciile medicale au fost efectuate în realitate”, arată DNA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici