- Home
- Social
- PLOIEŞTI, (11.02.2014, 20:52)
- Andreea Unturica , Daciana Ilie
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dosarul evaziunii de 35 milioane euro: Patru dintre inculpaţi, în arest la domiciliu
Patru dintre inculpaţii în dosarul evaziunii fiscale cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, în care un fost angajat al SGG este arestat preventiv, vor fi scoase din arestul IPJ Prahova, marţi seară, după ce Curtea de Apel a înlocuit măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu.
Urmărește
1196 afișări
Dosarul evaziunii de 35 milioane euro: Patru dintre inculpaţi, în arest la domiciliu (Imagine: Shutterstock)
Patru femei, inculpate în dosarul evaziunii fiscale cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, în care este arestat preventiv fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu, vor fi scoase din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, aflat în oraşul Câmpina, şi duse la domiciliile lor, unde vor rămâne în arest conform noilor prevederi ale Codului Penal, ceilalţi inculpaţi în acest dosar rămânând în arest.
Curtea de Apel Ploieşti a dispus, marţi seară, menţinerea deciziei Tribunalului Prahova privind înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru Stroe Cecilia Cristina, Dobre Emilia Loredana, Enică Victoria şi Ştefănescu Elena Giluela.
ULTIMELE ȘTIRI
-
PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan.
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Elena Lasconi, mesaj către diaspora: „Vom construi o Românie în care să vă întoarceţi”
Totodată, prin aceeaşi sentinţă magistraţii menţin măsura arestului preventiv pentru inculpaţii Păvăleanu Marcel Cristian, Şerban Bogdan Ionuţ, Popa Corneliu Ciprian, Ionescu Dragoş Ioan, Onea Nicolae, Ţărîndă Marian Răducu, Soare Gheorghe, Ţărîndă Andrei Costin, Muşat Costin Gabriel, care solicitaseră înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar sau măsura preventivă a arestului la domiciliu.
Decizia pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti este definitivă.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, Georgian Drăgan, a declarat corespondentului MEDIAFAX că la ora transmiterii acestei ştiri se îndeplinesc formalităţile necesare punerii în aplicare a sentinţei instanţei de judecată şi că poliţiştii vor lua toate măsurile pentru aplicarea noilor prevederi în materie penală în cazul celor patru inculpate.
Stroe Cecilia Cristina, Dobre Emilia Loredana, Enică Victoria şi Ştefănescu Elena Giluela a fost reţinute, în 18 octombrie 2013, alături de fostul angajat al secretariatului general al Guvernului Marcel Păvăleanu şi de alţi inculpaţi, într-un dosar în care sunt acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu estimat de procurori la aproximativ 35 de milioane de euro.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Stroe Cecilia, în vârstă de 44 de ani, în calitate de asociat al lui Marcel Păvăleanu în firma Marconstruct SRL şi ulterior unic asociat în această societate comercială a raportat fictiv operaţiuni comerciale cu mai multe firme, dintre care unele cu comportament fiscal de "firme fantomă", în urma acestor operaţiuni sume importante de bani fiind scoase din bănci de către Victoria Enică. Stroe Cecilia este acuzată de evaziune fiscală, complicitate la spălare de bani şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.
Dobre Emilia Loredana, în vârstă de 41 de ani, inculpată în acelaşi dosar, este de acuzată de complicitate la evaziune fiscală, complicitate la spălare de bani şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni întrucât, în calitate de asociat şi administrator al unei firme de consultanţă financiar-contabilă a ţinut evidenţele contabile ale mai multor firme acuzate de evaziune fiscală şi de retrageri ilegale ale unor sume mari de numerar, ea declarând organelor fiscale operaţiuni de plată către furnizori fără a avea un suport real, în urma cărora au fost făcute deconturi de TVA.
Ştefănescu Elena Giluela, în vârstă de 43 de ani, este acuzată de spălare de bani şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, fiind acuzată că a efectuat numeroase retrageri de numerar în valoare de mai multe milioane de lei din conturile unor firme trecând în extrasele de cont la rubrica ”descrierea tranzacţiei” faptul că ridica banii ca ”restituire de împrumut”, în condiţiile în care respectivele împrumuturi nu au fost făcute în realitate.
Enică Victoria, în vârstă de 58 de ani, casnică, este inculpată pentru infracţiunile de spălare de bani şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, procurorii reţinând că aceasta a retras în numerar, din conturile mai multor firme de tip ”fantomă”, suma totală de 101.860.373 lei, justificând retragerile prin ”restituire creditare firmă” pentru suma de 87.895.000 lei restul banilor fiind retras cu justificarea ”plată prestări servicii”.
În rechizitoriul întocmit anul trecut, procurorii arătau că inculpaţii au încercat ”să zădărnicească în mod direct aflarea adevărului prin înstrăinarea simulată a societăţilor comerciale prin intermediul cărora au fost emise actele infracţionale către cetăţeni străini din spaţiul Euro, prin schimbarea sediilor sociale ale acestora din judeţul Prahova pentru a îngreuna astfel efectuarea verificărilor financiar-contabile, aspecte confirmate prin găsirea în urma efectuării percheziţiilor domiciliare de documente de evidenţă contabilă care de fapt figurau ca fiind predate noilor administratori străini”.
În 19 octombrie 2013, fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu şi alte cinci persoane, respectiv Victoria Enică, Cecilia Cristina Stroe, Bogdan Ionuţ Şerban, Elena Giluela Ştefănescu şi Emilia Loredana Dobreau fost arestaţi preventiv sub acuzaţiile de evaziune fiscală şi spălare de bani, într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.
Potrivit anchetatorilor, ei ar fi făcut achiziţii şi livrări de mărfuri şi servicii prin aproximativ 60 de societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţul Prahova, unele de tip "fantomă", prejudiciul fiind de 149.800.000 de lei.
Ulterior, un al şaptelea inculpat a fost arestat preventiv în acest dosar.
Extinzând cercetările, procurorii au început urmărirea penală în acelaşi dosar şi împotriva administratorului public al judeţului Prahova, Fabioara Ionescu, preşedinte al organizaţiei de femei a PSD Prahova, Ionescu fiind urmărită penal pentru evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani, fapte pe care le-ar fi comis în perioada în care era director al Parcului Industrial Ploieşti, instituţie deţinută de Consiliul Judeţean Prahova.
În acest dosar, procurorii fac cercetări faţă de 132 de societăţi comerciale, printre firmele faţă de care a început urmărirea penală numărându-se Roşia Montană Gold Corporation, dar şi mai multe societăţi care au contracte de lucrări cu autorităţile locale, respectiv Consiliul Judeţean Prahova şi alte instituţii publice din judeţ.
Anul acesta, în acelaşi dosar au fost arestaţi preventiv Ionescu Dragoş Ioan, Onea Nicolae, Ţărîndă Marian Răducu, Soare Gheorghe, Ţărîndă Andrei Costin şi Muşat Costin Gabriel, acuzaţi de evaziune fiscală, spălare de bani şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Cinci dintre cei şase sunt cunoscuţi în mediul economic local ca fiind oameni de afaceri care au contracte cu autorităţile publice locale.
Marcel Cristian Păvăleanu este membru al PSD Prahova şi a condus filiala PSD Plopeni, fiind cunoscut drept un apropiat al conducerii acestei organizaţii judeţene şi implicându-se activ în campania electorală a USL din 2012.
Imediat după ce Păvăleanu a fost arestat preventiv, premierul Victor Ponta a declarat că nu îl cunoaşte pe Păvăleanu şi nu ştie cu ce s-a ocupat acesta în perioada cât al lucrat la SGG.
Preşedintele PSD Mircea Cosma declara pentru MEDIAFAX că organizaţia PSD Prahova l-a propus pe Păvăleanu să lucreze la Secretariatul General al Guvernului.
În acest dosar este urmărită penal, alături de alte societăţi comerciale, SC Star T&D, care aparţine omului de afaceri Ion Dumitru.
Dumitru este cel care l-a denunţat la DNA pe Răzvan Alexe în dosarul în care marţi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi un director din CJ Prahova, care se ocupa de achiziţii, au fost reţinuţi.
Citește pe alephnews.ro: Protest la Universitate, în București, față de Călin Georgescu: „Iubirea de țară nu e legionară”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: DOSARUL evaziunii de 35 milioane de euro: Cei şase oameni de afaceri prahoveni acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani au fost arestaţi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 21:23
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
astăzi, 21:21