Dosarul "Gala Bute", în care Elena Udrea a fost condamnată în prima instanţă, se apropie de final. Judecătorii le cer avocaţilor să pregătească pledoariile finale

Instanţa supremă a dispus, miercuri, un nou termen pe 13 aprilie, ora 11.00, în dosarul Gala Bute, în care a fost condamnată în primă instanţă Elena Udrea. Judecătorii le-au spus avocaţilor apărării să pregătească pledoariile finale.

Urmărește
1148 afișări
Imaginea articolului Dosarul "Gala Bute", în care Elena Udrea a fost condamnată în prima instanţă, se apropie de final. Judecătorii le cer avocaţilor să pregătească pledoariile finale

Dosarul "Gala Bute", în care Elena Udrea a fost condamnată în prima instanţă, se apropie de final. Judecătorii le cer avocaţilor să pregătească pledoariile finale

"Următorul termen pe 13 aprilie, ora 11.00. Punem în vedere inculpaţilor care au spus că vor să dea declaratii să fie prezenţi. Avocaţii sa fie pregătiţi pentru eventuale concluzii pe fond", au afirmat magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a avut două solicitări suplimentare, cea de a o audia pe Marina Barabancea, fosta parteneră a fostului deputatului PDL, Dan Zătrean, aflată în prezent în Mexic, pentru a oferi instanţei supreme detalii despre întâlnirea avută pe 6 octombrie 2011 cu Elena Udrea, la un restaurant din Capitală, ziua în care se presupune că Elena Udrea ar fi primit sacoşa cu bani la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Cea de-a doua cerere a avocatului apărării fostului ministru a fost de a introduce un martor, al cărui nume şi adresă a refuzat să le ofere, pe motiv ca martorul să nu fie influenţat.

"Solicităm să depunem în scris o cerere de audiere a martorei Marina Barabancea, care poate să confirme prezenta lui Udrea în alt loc, în momentul extrem de important al cauzei. Urmează ca noi să motivăm cererea în scris şi s-o punem în discuţie la termenul următor. Ea a fost acuzată că în 6 octombrie 2011 a primit o sumă importantă de bani în biroul de la Ministerul Dezvoltării. Ne angajăm să facem toate demersurile ca să o aducem pe Marina Barabancea din Mexic. Aş mai avea o cerere, tot în probatoriu, un martor care poate să confirme că între unele persoane au existat înţelegeri făcute la Ministerul Dezvoltării, dar Elena Udrea, dar le-a dezavuat. Pe de o parte nu pot indica numele şi adresa martorului, pe de altă nu aş dori să-i dezvălui numele pentru a nu fi influenţat. Noi nu dorim să ne referim la alte fapte, dar e cineva în sala care poate să confirme că atunci cand am indicat un martor, a intrat în vizorul DNA, fiind ridicat", a explicat în faţa instanţei avocatul Veronel Rădulescu.

Avocatul Elenei Udrea a adăugat că aceasta vrea să dea declaraţii, dar că "nu poate participa la acest termen, din motive obiective, respectiv începând din 13 martie, timp de 22 de zile nu se poate ridica din pat".

La următorul termen vor fi audiaţi inculpaţii Rudel Obreja, Tudor Breazu şi Adrian Gărdean, denunţător.

La termenul de miercuri, avocatul Elenei Udrea, Alexandru Chiciu, a depus mai multe înscrisuri medicale la ÎCCJ prin care a arătat că aceasta se află în Costa Rica, motivând neprezentarea fostului ministru la termenul din dosarul "Gala Bute" prin recomandarea medicului de odihnă totală în perioada sarcinii.

În luna februarie, Elena Udrea a anunţat că este însărcinată şi că va avea gemeni. Ea se află în Costa Rica, acolo unde este şi fosta şefă a DIICOT, Alina Bica.

În dosarul Gala Bute, Elena Udrea a fost condamnată, în martie 2017, la şase ani de închisoare pentru mai multe fapte, decizia nefiind definitivă. În acelaşi dosar, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, iar fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii, Ana Maria Topoliceanu, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare. Tudor Breazu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la luare de mită, Dragoş Botoroagă la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, în timp ce fostul secretar general în MDRT, Gheorghe Nastasia, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a fost condamnat de instanţa supremă la patru ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită, cinci ani de închisoare pentru evaziune fiscală şi trei ani pentru încă o infracţiune de evaziune fiscală, instanţa contopind pedepsele şi dispunând o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare. Pe de altă parte, fostul ministru Ion Ariton a fost achitat pentru infracţiunile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosirea influenţei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici