Dosarul în care Sebastian Ghiţă este acuzat că l-a mituit pe fostul primar din Ploieşti, aproape de sentinţa finală

Procesul în care fostul deputat Sebastian Ghiţă este acuzat că l-a mituit pe fostul primar din Ploieşti, Iulian Bădescu, este aproape de o sentinţă finală. La termenul de luni, magistraţii instanţei supreme au fixat următoarea şedinţă de judecată pentru 21 mai, existând posibilitatea să fie ultima.

Urmărește
374 afișări
Imaginea articolului Dosarul în care Sebastian Ghiţă este acuzat că l-a mituit pe fostul primar din Ploieşti, aproape de sentinţa finală

Dosarul în care Sebastian Ghiţă este acuzat că l-a mituit pe fostul primar din Ploieşti, aproape de sentinţa finală

La termenul din 21 mai vor fi audiaţi trei martori, între care fostul deputat Vlad Cosma, dar şi un martor cu identitate protejată. Judecătorii le-au adus la cunoştinţă avocaţilor din dosar să se pregătească şi pentru concluzii, întrucât în 21 mai ar putea să se judece ultimul termen. Ulterior, decizia magistraţilor va fi definitivă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, la finele lunii septembrie 2017, achitarea fostului deputat Sebastian Ghiţă pentru infracţiunile de dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani. Aceeaşi soluţie de achitare a fost dată şi în cazul fostului primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, pentru infracţiunile de luare de mită şi abuz în serviciu.

Procurorii au susţinut, la acea vreme, că Sebastian Ghiţă i-ar fi dat mită un imobil fostului primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, pentru ca acesta din urmă să finanţeze o asociaţie sportivă susţinută de Ghiţă, pentru a disimula provenienţa casei cei doi semnând un contract fictiv.

Anchetatorii care au instrumentat dosarul în care fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată pentru dare de mită, spălare de bani şi instigare la abuz în serviciu au stabilit, pe parcursul cercetărilor, că acesta, aflat la primul mandat, a cesionat părţile sociale pe care le deţinea ca acţionar majoritar la SC Asesoft International SA unei companii de tip offshore din Cipru, companie deţinută în totalitate de el.

"Conform informării transmise de Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, firmele din grupul Asesoft au fost înfiinţate de Ghiţă Sebastian Aurelian şi s-au remarcat prin capacitatea de a obţine contracte bănoase cu statul, în domeniul IT. (…) Până la data de 14 februarie 2011, S.C. Asesoft International SA l-a avut ca acţionar majoritar pe Ghiţă Sebastian Aurelian, pentru ca, după această dată, să-şi cesioneze părţile sociale către Minasee Holdings LTD Cipru, companie de tip offshore deţinută 100% de Ghiţă Sebastian Aurelian", potrivit rechizitoriului întocmit de DNA.

Potrivit sursei citate, după ce a fost ales deputat, Ghiţă a renunţat la companiile pe care le-a înfiinţat şi condus înainte de a fi parlamentar, însă a continuat să controleze activitatea acestor firme prin rude şi apropiaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici