DOSARUL PERMISELOR: Trei instructori auto şi administratorul unei şcoli de şoferi, deferiţi justiţiei

Trei instructori auto, aflaţi în arest, şi administratorul unei şcoli de şoferi au fost trimişi în judecată, joi, de Parchetul General, în dosarul eliberării frauduloase de permise auto din Gorj, informează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Urmărește
787 afișări
Imaginea articolului DOSARUL PERMISELOR: Trei instructori auto şi administratorul unei şcoli de şoferi, deferiţi justiţiei

DOSARUL PERMISELOR: Trei instructori auto şi administratorul unei şcoli de şoferi,deferiţi justiţiei (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit PICCJ, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au finalizat cercetările într-una din cele două cauze penale complexe privind reţeaua constituită din medici, asistente medicale, instructori auto, agenţi de poliţie şi alte persoane care constituiseră o adevărată filieră pentru obţinerea frauduloasă de permise auto.

Anchetatorii au decis să îi trimită în judecată pe instructorii auto Gheorghe Frăţilescu, Georgiana Stroe şi Petre Bogdan, acuzaţi de trafic de influenţă. Alături de ei, a fost deferit justiţiei, pentru complicitate la trafic de influenţă, Ionuţ George Stroe, adminsitratorul unei şcoli de şoferi.

Potrivit procurorilor, Gheorghe Frăţilescu, Georgiana Stroe şi Petre Bogdan au cerut şi au şi primit, fiecare în parte, în intervalul iulie - noiembrie, sume cuprinse între 150 şi 200 de euro, de la investigatori sub acoperire sau de la alte persoane interesate să promoveze examenul pentru permisul auto. În schimbul sumelor primite, cei trei lăsau să se creadă că pot interveni pe lângă poliţiştii examinatori. Astfel, promiteau ei, candidaţii care dădeau mită ar fi putut promova proba practică a examenului auto, pentru ca, în final, să obţină permisul de conducere categoria B. În schimbul sumei de 100 de lei, ei mai garantau şi primirea unei fişe medicale şi a avizului medical, fără examinarea candidatului din punct de vedere medical.

"Inculpatul Stroe George Ionuţ, în calitate de administrator şi instructor la o şcoală de şoferi, în cursul lunii septembrie 2013, pentru a o ajuta material şi moral pe mama sa, inculpata Stroe Georgiana, a pretins şi primit de la o cursantă (investigator sub acoperire) suma de 900 lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra poliţiştilor examinatori din cadrul SPCRPCIV Gorj, pentru a promova proba practică a examenului auto în vederea obţinerii permisului de conducere categoria B, în sensul că a transmis biletul cu numele cursantei şi data examinării, scris de inculpata Stroe Georgiana, unui agent de poliţie", precizează sursa citată.

Dosarul va fi soluţionat, în primă instanţă, de Tribunalul Gorj.

Referitor la celelate persoane implicate în dosar, respectiv medici, asistente medicale sau agenţi de poliţie, procurorii continuă să strângă probe, fiind continuată urmărirea penală, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Parchetului General.

În 11 noiembrie, au fost făcute 17 percheziţii domiciliare în judeţul Gorj, la sediile cabinetelor medicale, la sediile şcolilor de şoferi, precum şi la biroul informaticianului din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) Gorj.

În urma percheziţiilor din 11 noiembrie, anchetatorii au ridicat 900.000 de lei, 23.500 de dolari şi numeroase bijuterii.

Zece persoane, între care trei medici şi doi administratori ai unor şcoli de şoferi, au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, în urma unor decizii luate în 12 noiembrie de Tribunalul Bucureşti, la propunerea procurorilor, şi menţinută, apoi, de Curtea de Apel Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici