- Home
- Social
- BRAŞOV, (15.03.2016, 14:00)
- , Mihaela Gradinaru
Dosarul retrocedării Fermei Băneasa: Tal Silberstein, Shimon Shevez şi Benjamin "Benny“ Steinmetz, trei oameni de afaceri israelieni au primit mandate de arestare preventivă
Curtea de Apel Braşov a admis, marţi, propunerea de arestare preventivă în lipsă pe numele a trei oameni de afaceri israelieni, în timp ce pentru al patrulea a dispus cercetarea în libertate, în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa.
Urmărește
1625 afișări
Dosarul retrocedării Fermei Băneasa: Trei oameni de afaceri israelieni au primit mandate de arestare preventivă
Curtea de Apel Braşov a judecat cauza luni, însă a rămas în pronunţare pentru marţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Instanţa a dispus admiterea propunerii de arestare preventivă în lipsă pentru trei dintre inculpaţi - Tal Silberstein, Shimon Shevez şi Benjamin "Benny“ Steinmetz.
Pentru cel de-al patrulea inculpat, Moshe Agavi, judecătorii au respins propunerea de arestare, acesta urmând să fie judecat în libertate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
DNA ceruse arestarea în lipsă a oamenilor de afaceri Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin "Beny" Steinmetz şi Moshe Agavi, în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa şi a unui teren din Snagov, anunţau procurorii.
"Începând cu luna noiembrie 2006, inculpatul Truică Remus împreună cu inculpaţii Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin <Benny> Steinmetz, Moshe Agavi (care a aderat ulterior) şi alte persoane, au constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de inculpatul Al României Paul Philippe, prin oferirea de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor/instituţiilor deţinătoare a acestor proprietăţi, instigarea şi complicitatea la săvârşirea, de către aceste persoane, a infracţiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziţie şi semnarea înscrisurilor necesare şi prin traficarea influenţei reale asupra funcţionarilor publici", anunţau procurorii printr-un comunicat de presă.
DNA preciza că Paul Philippe al României i-ar fi promis omului de afaceri Remus Truică şi celorlalte persoane vizate de anchetă între 50% şi 80% din valoarea bunurilor pe care le revendicase în România şi că "le-a şi dat acestora bunurile, pe măsura obţinerii lor, în schimbul intervenţiei membrilor grupului pe lângă funcţionari publici cu atribuţii în reconstituirea / retrocedarea dreptului de proprietate din Bucureşti şi din alte judeţe din ţară sau asupra judecătorilor, urmând a se reuşi, în mod injust, obţinerea bunurilor revendicate şi punerea în posesia lor".
Procurorii anunţau că au făcut demersuri pentru ca cei patru oameni de afaceri să ajungă în faţa organelor judiciare însă că aceştia se sustrag urmăririi penale, motiv pentru care au solicitat Curţii de Apel Braşov arestarea lor preventivă în lipsă.
În acelaşi dosar sunt cercetate mai multe persoane, printre care Paul Philippe al României şi omul de afaceri Remus Truică.
Citeşte şi: Fosta soţie a lui Tăriceanu: Nu eu am autentificat contractul de vânzare a Fermei Băneasa
Citeşte şi: Prinţul Paul şi Remus Truică rămân în arest la domiciliu. Prinţul Paul: "Foarte bine, pentru că avem un prinţ mic şi frumos, Carol Ferdinand"
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Orașul din România în care va ninge 3 zile neîncetat, începând chiar de astăzi. Prognoza meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe