- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.05.2013, 17:18)
- Catalin Lupasteanu
DOSARUL TRANSFERURILOR - Avocat: Copos nu va merge la nunta fiicei sale, pentru a aştepta în ţară sentinţa ICCJ
Avocatul omului de afaceri George Copos a arătat vineri, în faţa instanţei supreme, că acesta nu va pleca în străinătate la nunta fiicei sale, pentru a aştepta în ţară sentinţa definitivă a instanţei supreme în dosarul transferurilor de jucători.
Urmărește
1318 afișări
George Copos (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)
Un complet de trei judecători, format din preşedintele Lavinia Lesperache şi judecătoarele Corina Jîjîie şi Lucia Rog, dezbate vineri recursurile din dosarul în care opt oameni din fotbalul românesc, printre care şi Copos, au fost condamnaţi de Curtea de Apel Bucureşti la închisoare cu executare sau cu suspendare.
Instanţa a constatat încheiată cercetarea, după ce a admis probele solicitate de apărarea celor opt.
Avocatul lui George Copos a arătat că, în opinia sa, instanţa de apel a dat o condamnare eronată şi a solicitat, în acest context, restituirea cauzei la Tribunalul Bucureşti, pentru rejudecare, sau achitarea clientului său.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israel și SUA continuă la Doha negocierile privind acordul de încetare a focului în Gaza. Trump își menține avertismentul că „se va dezlănțui iadul în Orientul Mijlociu” dacă Hamas nu eliberează ostaticii până la învestirea sa de pe 20 ianuarie
-
USR cere numirea unui nou Avocat al Poporului: am devenit ţara mandatelor expirate ocupate abuziv
-
A greşit Zelenski că nu a acceptat propunerile Franţei şi ale SUA de la finalul anului 2022 şi din vara lui 2023, pentru un acord de încetare a focului?
-
Incendiile din California pun sub semnul întrebării organizarea Jocurilor Olimpice din 2028 la LA
Totodată, avocatul a menţionat că, din cauza acestui proces, Copos nu va pleca în străinătate, la nunta fiicei sale (Alexandra Copos - n.r.), care ar urma să aibă loc săptămâna viitoare.
Avocatul lui Copos a menţionat că dorinţa clientului său este să rămână în ţară şi să aştepte verdictul definitiv ce urmează să fie dat de cei trei magistraţi de la instanţa supremă în ceea ce-l priveşte pe omul de afaceri.
Tot vineri, avocaţii celorlalţi inculpaţi expun, la rândul lor, argumentele pentru care clienţii lui nu ar trebui condamnaţi în dosarul transferurilor.
De cealaltă parte, procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie prezent la instanţă a cerut renunţarea la circumstanţele atenuante admise de Curtea de Apel Bucureşti în cazul lui Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu şi Gheorghe Nețoiu, condamnaţi fiecare la trei ani de închisoare cu suspendare.
În ceea ce îi priveşte pe Ioan şi Victor Becali, Mihai Stoica, George Copos şi Cristian Borcea, procurorul a susţinut că pedepsele între patru şi opt ani de închisoare cu executare dispuse de Curtea de Apel Bucureşti nu reflectă în mod real gravitatea faptelor lor şi a solicitat, de asemenea, majorarea pedepselor.
Totodată, procurorul a cerut instanţei să dispună confiscarea sumelor de 40.000 de dolari de la George Copos, 258.000 şi 180.000 de dolari de la Cristian Borcea.
Tribunalul Bucureşti i-a achitat, în 3 aprilie 2012, pe George Copos, Jean Pădureanu, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Popescu şi Gheorghe Neţoiu, în dosarul transferurilor de jucători.
Decizia Tribunalului Bucureşti a fost contestată de procurorii DNA la Curtea de Apel Bucureşti, care, în 12 noiembrie 2012, i-a condamnat pe toţi cei opt oameni de fotbal la pedepse cu închisoarea, cu suspendare sau cu executare.
Astfel, Ioan Becali a fost condamnat atunci la opt ani de închisoare cu executare, Victor Becali şi Cristi Borcea au primit câte şapte ani de închisoare cu executare, George Copos - cinci ani de închisoare cu executare, Mihai Stoica - patru ani cu executare, iar Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu şi Gigi Neţoiu - câte trei ani de închisoare cu suspendare.
Inculpaţii au contestat decizia Curţii de Apel Bucureşti la instanţa supremă.
Cei opt oameni de fotbal au fost deferiţi justiţiei în 2 octombrie 2008, de către procurorii anticorupţie, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.
În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.
Este vorba despre transferurile jucătorilor Cristian Dulca - realizat în ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucureşti la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire - de la clubul Oţelul Galaţi la Pohang Steelers, realizat în martie 1999, Cosmin Contra - de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat în iunie 1999, Ionel Ganea - de la clubul de fotbal Gloria Bistriţa la VfB. Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea - de la Dinamo Bucureşti (împrumutat la FC Argeş Dacia Piteşti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat în ianuarie 2001, Florin Cernat - din februarie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara - din iulie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea - din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sânmărtean - din august 2003, de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos Atena, Florin Bratu - din septembrie 2003, de la Rapid Bucureşti la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa - de la Dinamo Bucureşti la Guoan Beijing, în Republica Populară Chineză, realizat în luna iunie 2004 şi Adrian Mihalcea - din iulie 2005, de la Dinamo Bucureşti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.
Citește pe alephnews.ro: Situația de pe frontul din Ucraina se deteriorează. Ce îi cere viitoarea Administrație Trump lui Zelenski
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: DOSARUL TRANSFERURILOR - Ioan Becali a împins un cameraman în faţa sediului ICCJ: "Păi să cad eu?"
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Sfârșit tragic pentru un celebru model! A MURIT la doar 37 de ani, după ce a căzut în gol de la balcon 😲
CANCAN.RO
Cât a plătit un turist român pentru intrarea într-un aquapark cu apă termală, aflat la 20 km de granița României, după aderarea la Spațiul Schengen
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe