DOSARUL TRANSFERURILOR – Mihai Stoica susţine că a fost condamnat pentru o faptă care nu există
„Azi am aflat că până şi în meciul vieţii te pot dezavantaja arbitrii. Din neatenţie, din rea-voinţă, asta vom afla curând, dar pentru mine nu conteaza la ora asta. Contează că am primit mii de mesaje de încurajare, iar aceste gesturi din inimă sunt extrem de importante pentru un om care primeşte o astfel de veste. Contează că, fiind condamnat pentru o faptă care nu există, nu-ţi poţi pierde speranţa ca această eroare nu va fi îndreptată, chiar dacă traieşti în România. Contează că am descoperit cât de slabi sunt cei care sărbătoresc decizia luată de o instituţie care-şi pierde zilnic credibilitatea. Nu vă bucuraţi prea devreme, aşa cum aţi făcut-o când aţi crezut că Steaua 2012 mai poate fi oprită. Obişnuiţi-vă cu gândul că vă veţi uita în sus spre noi mult timp de acum încolo!”, a postat Stoica, pe contul său de Facebook.
Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, fost oficial al clubului Oţelul Galaţi, a fost condamnat, luni, de Curtea de Apel Bucureşti, la patru ani de închisoare cu executare şi trei ani interzicere a unor drepturi, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în Dosarul Transferurilor.
Totodată, Curtea de Apel a hotărât confiscarea sumei de 550.000 de dolari de la Mihai Stoica, în urma implicării sale în transferul fotbalistului Iulian Arhire de la Oţelul Galaţi la Pohang Steelers şi 125.000 de dolari pentru Florin Cernat, transferat de la Dinamo Bucureşti la Dinamo Kiev. CAB l-a obligat pe Mihai Stoica la plata către ANAF a sumei de 319.353 de lei şi a încă 58.000 de lei reprezentând cheltuieli de judecată.
Tribunalul Bucureşti i-a achitat, în 3 aprilie, pe toţi cei opt inculpaţi din dosarul transferurilor de jucători, respectiv Ioan şi Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Cristi Borcea, Gigi Neţoiu şi Gheorghe Popescu.
Decizia a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la Curtea de Apel Bucureşti, care iniţial trebuia să dea un verdict la 2 noiembrie, dar a amânat pronunţarea unei sentinţe pentru 12 noiembrie, când a dictat sentinţe cu închisoare între trei şi opt ani pentru cei opt oameni de fotbal.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.
În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.