Dotări de ultimă generaţie la o şcoală din Capitală. Sute de elevi se vor bucura de aparatura performantă, începând de luni

  • Şcolile din România îşi deschid porţile luni
  • Şerban Mihail Adrian, director: Eu cred că un director de şcoală trebuie să caute soluţii
  • Georgeta Ostache, profesor de fizică: Trebuie să ne adaptăm digitalizării, nu mi-este dor să mă umplu de cretă
Urmărește
2735 afișări
Imaginea articolului Dotări de ultimă generaţie la o şcoală din Capitală. Sute de elevi se vor bucura de aparatura performantă, începând de luni

Directorul unei şcoli gimnaziale, Adrian Mihail Şerban, şi-a dorit ani de zile ca unitatea şcolară pe care o conduce să ajungă cea mai modernă din Capitală. Şi visul i s-a îndeplinit. Îţi spune că în tot acest timp a încercat mereu să găsească soluţii la orice problemă şi să comunice cu autorităţile. A creionat şi zeci de proiecte ca să atragă fonduri europene.

Să ştii că până să fie modernizată, clădirea era încadrată în clasa I de risc seismic. Toate sălile de curs sunt acum dotate cu table inteligente, cu video-proiectoare, sistemul de iluminat este LED, iar aparatura din laboratoare este de ultimă generaţie. De luni, aproape 700 de elevi vor învăţa în această şcoală.

„Am trecut prin etapa cretă, ulterior marker normal şi am ajuns la varianta în care tabla este conectată la un laptop şi scriu cu un pen special. Din punctul meu de vedere nu există ca opţiune să nu te adaptezi. Trebuie să ne adaptăm digitalizării, învăţăm cot la cot cu elevii, vorbim despre o formare pe tot parcursul vieţii. Nu îmi este dor să mă umplu de cretă, dar pe de altă parte ca să scrii cu cretă este foarte uşor, pe când să faci aşa ceva este mai greu şi trebuie să fii dispus să înveţi”, consideră Georgeta Ostache, profesor de fizică.

„Şcoala este transformată total, aproape că nu mai există nimic din ce a fost. Numai pereţii au rămas în picioare, s-au schimbat toate instalaţiile sanitare, termice, electrice. Nu putem să facem totul deodată, nu putem să batem din palme şi să avem şcoli cum este aceasta. Sigur că şi managerii de şcoli trebuie să se implice. Eu cred că un director de şcoală trebuie să găsească soluţii”, spune Şerban Mihail Adrian, directorul Şcolii Gimnaziale ”Sfânta Treime”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici