Două corturi, amplasate în faţa Ambasadei Chinei

Pompierii bucureşteni au amplasat, joi, două corturi în faţa Ambasadei Chinei din Capitală, pentru adăpostirea cetăţenilor chinezi care cer de câteva săptămâni ajutor pentru repatriere.

Urmărește
22 afișări
Imaginea articolului Două corturi, amplasate în faţa Ambasadei Chinei

Două corturi, amplasate în faţa Ambasadei Chinei (Imagine: Mediafax Foto)

Pompierii de la Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti au amplasat, lângă adăposturile improvizate de cetăţenii chinezi, două corturi în care pot sta câte zece persoane.

De asemenea, pompierii le-au oferit deja chinezilor 40 de litri de ceai şi o sută de pâini, ajutor de care vor beneficia până vineri dimineaţă.

Numărul muncitorilor chinezi din România este, în prezent, de circa 3.000 de persoane, o treime dintre aceştia sesizând până în prezent ambasadei de la Bucureşti faptul că sunt implicaţi în litigii de muncă, a anunţat, miercuri, misiunea diplomatică.

Ambasada Chinei la Bucureşti a informat, miercuri, că numărul muncitorilor chinezi aflaţi în România este de circa 3.000 de persoane, care lucrează în principal în domeniile industriei textile, construcţii, construcţii navale şi agricultură. Ambasada precizează că în anul 2008 numeroşi muncitori chinezi au sosit în România prin formalităţile făcute de diferitele firme intermediare chineze de forţă de muncă în colaborare cu firmele intermediare române.

Din cauza perioadelor diferite în care au venit în România, a angajatorilor diferiţi care i-au primit pe muncitorii chinezi şi a domeniilor diferite în care lucrează, diferă şi litigiile de muncă şi problemele cu care aceştia se confruntă, precizează ambasada. Potrivit misiunii diplomatice, numărul muncitorilor implicaţi în litigiile de muncă şi care s-au adresat Ambasadei Chinei este în jur de 1.000 de persoane.

Problemele muncitorilor chinezi au apărut încă din luna octombrie, iar motivele care au condus la apariţia acestora sunt, potrivit ambasadei, obiective - legate de criza financiară care a condus la lipsa lucrărilor şi la scăderea veniturilor - dar şi subiective - legate de deficienţele de gestiune în cadrul unor firme intermediare chineze şi române.

"În urma unor eforturi deosebite depuse de organele de resort chineze, a unei colaborări active acordate de organele guvernului român, precum şi a eforturilor susţinute depuse de ambasada chineză, până în prezent, 209 muncitori chinezi proveniţi din provinciile Jilin, Jiangsu, Hebei s-au întors deja cu bine în China. Totodată alţi aproape 150 de muncitori de origine din provinciile Hebei şi Jiangsu fac formalităţile pentru reîntoarcerea în China", precizează misiunea diplomatică din România.

Citeşte şi:

Zeci de muncitori chinezi cer ambasadei din România ajutor pentru repatriere

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici