Două elicoptere Black Hawk intervin pentru stingerea incendiilor forestiere din Prahova şi Vâlcea

Două elicoptere Black Hawk intervin duminică pentru stingerea incendiilor forestiere care au izbucnit în judeţele Prahova şi Vâlcea, a anunţat Inspectoratul General de Aviaţie al MAI.

Urmărește
524 afișări
Imaginea articolului Două elicoptere Black Hawk intervin pentru stingerea incendiilor forestiere din Prahova şi Vâlcea

Un elicopter Black Hawk. Sursa foto: Facebook, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Potrivit sursei citate, cele două elicoptere Black Hawk, echipate cu sistemul Bambi Bucket, acţionează pentru stingerea incendiilor forestiere produse în zone greu accesibile din judeţele Prahova şi Vâlcea.

Astfel, un elicopter intervine în sprijinul pompierilor de la ISU Prahova în zona localităţii Buşteni şi a reuşit, până la ora 17:00, să efectueze 6 lansări de apă.

Al doilea elicopter intervine în zona localităţii Olăneşti, reuşind să lanseze, până acum, peste 120 de tone de apă, pentru limitarea propagării şi lichidarea incendiului, în sprijinul pompierilor de la ISU Vâlcea.

Misiunile sunt în desfăşurare şi vor continua până când incendiile vor fi lichidate, existând posibilitatea suplimentării resurselor aeriene, la nevoie, cu elicoptere Black Hawk din dotarea IGAv şi aeronave din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici