- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (23.07.2012, 10:28)
- Departamentul Social - Mediafax , Livia Ispas - Mediafax ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Două elicoptere MAI intervin pentru stingerea incendiilor de pădure din Masivul Bucegi
Două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie din Ministerul Administraţiei şi Internelor vor interveni, luni, pentru stingerea incendiilor de pădure din Masivul Bucegi.
Urmărește
1001 afișări
Două elicoptere MAI intervin pentru stingerea incendiilor de pădure din Masivul Bucegi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)
Primul elicopter a decolat de la Unitatea Specială de Aviaţie în jurul orei 10.00, a anunţat Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), într-un comunicat de presă.
Cele două elicoptere din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie vor interveni, marţi, pentru a oferi sprijin lucrătorilor IGSU şi celorlalte forţe participante la stingerea incendiilor de pădure din Masivul Bucegi.
Maiorul Mihai Drăgan, prim-adjunct al şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, spunea, duminică, că reprezentanţii ISU Prahova au solicitat Inspectoratului General de Aviaţie intervenţia unui elicopter în zona focarului de incendiu şi li s-a răspuns că niciunul dintre cele două aparate de zbor la care pot fi ataşate dispozitive cu apă nu este funcţional, întrucât unul este trimis la service într-o altă ţară, iar celuilalt îi lipseşte o piesă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Valdimir Putin se confruntă cu o revoltă a armatei, deoarece „comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Informaţia a fost confirmată şi de către primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin.
Incendiul a izbucnit, în urma unui trăsnet, la altitudinea de 1700 de metri în Masivul Bucegi, pe un teren care aparţine Casei Regale a României şi care se află în administrarea Romsilva.
Iniţial, autorităţile au declarat că incendiul a izbucnit joi, însă într-un comunicat dat publicităţii duminică după-amiază reprezentanţii ISU Prahova au precizat că focul a izbucnit în data de 15 iulie şi că incendiul a fost anunţat la 112 de către conducerea Parcului Natural Bucegi în data de 21 iulie, la ora 10.40.
Flăcările au cuprins un teren de pe un fond forestier administrat de către Direcţia Silvică Prahova – Ocolul Silvic Azuga, pe teritoriul administrativ al oraşului Buşteni, pe versantul prahovean al Masivului Bucegi, între Claia Mare şi linia de telecabina Buşteni - Babele, în zona denumită "Creasta cu Zâmbri".
Iniţial, echipajele de intervenţie au constatat că suprafaţa de ardere era de aproximativ 200 de metri pătraţi, direcţia de propagare fiind nord-est, iar incendiul s-a extins, astfel încât duminică focul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 1.500 de metri pătraţi, arzând litieră şi coronament de răşinoase într-o zonă inaccesibilă, cu o pantă de 80%, intervenţia pompierilor fiind imposibilă, precizau reprezentanţii ISU Prahova.
Potrivit sursei citate, suprafaţa afectată este inclusă într-o arie naturală protejată, de interes european (ROSCI0013 – sit natura 2000) şi în rezervaţia naturală Abruptul Prahovean, rezervaţie de interes naţional conform Legii 5 din 2000.
Peste o sută de persoane - pompieri, jandarmi, reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Natural Bucegi şi ai Direcţiei Silvice Prahova, precum şi voluntari - sunt implicate în acţiunea de localizare şi lichidare a incendiului.
Un avion al unei firme private, care poate fi încărcat cu 1.100 de litri de apă, ar fi trebuit să intervenină duminică seară pentru stingerea incendiului din Masivul Bucegi, care ameninţă să se extindă spre Parcul Natural.
Intervenţia a fost însă amânată întrucât avionul avea nevoie de aprobări speciale pentru o astfel de operaţiune.
Maiorul Mihai Drăgan, adjunct al şefului ISU Prahova, a explicat că pentru a acţiona în zona de incendiu avionul are nevoie de aprobarea Autorităţii Aeronautice Române, instituţie care nu poate să aprobe zborul întrucât în manualul operaţional al aeronavei nu este specificată posibilitatea intervenţiei în caz de incendii. În această situaţie, Autoritatea Aeronautică Română poate da aprobare de zbor în zona incendiului doar cu o derogare de la Direcţia Generală a Aviaţiei Civile Române, iar zborul poate fi efectuat doar dacă echipajul este format din doi piloţi, nu dintr-un pilot şi un mecanic, a adăugat reprezentantul ISU Prahova.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe