Două nave au luat foc după ce au fost lovite cu rachete în largul Adenului din Yemen

Două nave au luat foc după ce au fost lovite cu rachete în largul oraşului Aden din Yemen, au anunţat duminică două agenţii maritime britanice, citate de Reuters.

Urmărește
1109 afișări
Imaginea articolului Două nave au luat foc după ce au fost lovite cu rachete în largul Adenului din Yemen

Două nave au luat foc după ce au fost lovite cu rachete în largul Adenului din Yemen

Firma britanică de securitate Ambrey a anunţat duminică că o navă de marfă sub pavilion Antigua şi Barbuda a fost lovită de o rachetă la 83 de mile marine la sud-est de Aden şi a luat foc. Incendiul a fost ulterior izolat.

Anterior, United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) a transmis că a primit un raport de la căpitanul unei nave cu privire la un incident la 80 de mile nautice la sud-est de Aden.

„Nava se îndrepta spre sud-vest de-a lungul Golfului Aden cu o viteză de 8,2 noduri când staţia din faţă a fost lovită de o rachetă. A izbucnit un incendiu, dar a fost neutralizat", a anunţat Ambrey într-o notă de informare.

„O a doua rachetă a fost observată, dar nu a lovit nava. Persoane aflate la bordul unor bărci mici din apropiere au deschis focul asupra navei în timpul incidentului”.

Ambrey a precizat că nava a schimbat cursul şi a mărit viteza, adăugând că „nu au fost raportaţi răniţi”.

Houthi, care controlează cele mai populate zone din Yemen şi este aliniată cu Iranul, a atacat luni de zile navele din largul coastelor, afirmând că acţionează în semn de solidaritate cu palestinienii care luptă împotriva Israelului în Gaza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nave,
rachete,
houthi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici