- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (13.10.2011, 11:05)
- Aurelia Alexa ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Două ONG-uri cer simplificarea adopţiei invocând numărul mic de copii adoptaţi şi rata abandonului
Alianţa pentru Sănătate şi Asociaţia SOS Infertilitatea cer modificarea Legii privind regimul juridic al adopţiei şi simplificarea procedurii, arătând că în România sunt 67.000 de copii potenţial adoptabili şi doar 1.200-1.700 adoptaţi anual şi la fiecare şase ore un bebeluş este abandonat.
Urmărește
485 afișări
Două ONG-uri cer simplificarea adopţiei invocând numărul mic de copii adoptaţi şi rata abandonului (Imagine: Radu Chindris/Mediafax Foto)
Cele două organizaţii neguvernamentale amintesc că proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2004 privind regimul juridic al adopţiei în România se află în circuitul de aprobare legislativă la Camera Deputaţilor.
"Alianţa pentru Sănătate din România susţine demersul Asociaţiei SOS Infertilitatea prin care, în numele miilor de cupluri hipofertile din România care îşi doresc să adopte, solicită autorităţilor române ca legea adopţiilor să fie schimbată în aşa fel încât procesul de adopţie să fie unul eficient şi rapid. În România există 67.000 de copii potenţial adoptabili, însă doar 1.200-1.700 sunt adoptaţi pe an din cauza procedurii extrem de greoaie şi de cronofage. La fiecare şase ore un bebeluş este abandonat într-o maternitate în România, însă în aceeaşi Românie multe dintre persoane îşi văd expirând atestatul de familie aptă să adopte (acesta este valabil un an, după care trebuie reînnoit) fără să li se prezinte în acest timp un singur copil adoptabil", se arată în comunicatul remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Preşedintele Alianţei pentru Sănătate din România, Cristian Hotoboc, consideră că orice copil adoptat într-o familie în care regăseşte afecţiune şi grijă vizavi de creşterea şi educaţia sa este un căştig pentru societate şi pentru normalitatea lumii în care trăim.
"Susţinem simplificarea procedurii de adopţie nu numai în numele miilor de cupluri din România care îşi doresc să iniţieze procedura de adopţie, dar şi în numele copiilor care au dreptul la o familie şi al societăţii în general care are nevoie de oameni sănătoşi din toate punctele de vedere", precizează Cristian Hotoboc.
Preşedintele Asociaţia SOS Infertilitatea, Alina Lazăr, a declarat că doresc simplificarea procedurii prin care copiii în mod evident abandonaţi de către părinţii biologici să fie rapid declaraţi adoptabili şi să poată avea parte de afecţiune şi de echilibru într-o familie care şi-i doreşte.
"Ne întrebăm care este baza legală care permite ca cetăţenii români care îşi exercită drepturile de liberă circulaţie şi de libera stabilire pe teritoriul Uniunii Europene, garantate de tratatelele europene, să fie discriminaţi în accesul la adopţia unui copil român", menţionează Alina Lazăr.
Asociaţia SOS Infertilitatea desfăşoară activităţi de apărare a drepturilor colective şi de sprijin pentru cuplurile hipofertile din România şi va continua să urmărească evoluţia cadrului legislativ în domeniul adopţiilor şi să ia atitudine, atunci când situaţia o impune.
Proiectul de modificare a Legii 273/2004 privind regimul juridic al adopţiei a fost finalizat de către Oficiul Român pentru Adopţii şi supus dezbaterii publice din decembrie 2009 iar din 1 august 2011 a intrat în circuitul de aprobare legislativă de la Camera Deputaţilor.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe