- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (13.10.2011, 11:05)
- Aurelia Alexa ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Două ONG-uri cer simplificarea adopţiei invocând numărul mic de copii adoptaţi şi rata abandonului
Alianţa pentru Sănătate şi Asociaţia SOS Infertilitatea cer modificarea Legii privind regimul juridic al adopţiei şi simplificarea procedurii, arătând că în România sunt 67.000 de copii potenţial adoptabili şi doar 1.200-1.700 adoptaţi anual şi la fiecare şase ore un bebeluş este abandonat.
Urmărește
485 afișări
Două ONG-uri cer simplificarea adopţiei invocând numărul mic de copii adoptaţi şi rata abandonului (Imagine: Radu Chindris/Mediafax Foto)
Cele două organizaţii neguvernamentale amintesc că proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2004 privind regimul juridic al adopţiei în România se află în circuitul de aprobare legislativă la Camera Deputaţilor.
"Alianţa pentru Sănătate din România susţine demersul Asociaţiei SOS Infertilitatea prin care, în numele miilor de cupluri hipofertile din România care îşi doresc să adopte, solicită autorităţilor române ca legea adopţiilor să fie schimbată în aşa fel încât procesul de adopţie să fie unul eficient şi rapid. În România există 67.000 de copii potenţial adoptabili, însă doar 1.200-1.700 sunt adoptaţi pe an din cauza procedurii extrem de greoaie şi de cronofage. La fiecare şase ore un bebeluş este abandonat într-o maternitate în România, însă în aceeaşi Românie multe dintre persoane îşi văd expirând atestatul de familie aptă să adopte (acesta este valabil un an, după care trebuie reînnoit) fără să li se prezinte în acest timp un singur copil adoptabil", se arată în comunicatul remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Preşedintele Alianţei pentru Sănătate din România, Cristian Hotoboc, consideră că orice copil adoptat într-o familie în care regăseşte afecţiune şi grijă vizavi de creşterea şi educaţia sa este un căştig pentru societate şi pentru normalitatea lumii în care trăim.
"Susţinem simplificarea procedurii de adopţie nu numai în numele miilor de cupluri din România care îşi doresc să iniţieze procedura de adopţie, dar şi în numele copiilor care au dreptul la o familie şi al societăţii în general care are nevoie de oameni sănătoşi din toate punctele de vedere", precizează Cristian Hotoboc.
Preşedintele Asociaţia SOS Infertilitatea, Alina Lazăr, a declarat că doresc simplificarea procedurii prin care copiii în mod evident abandonaţi de către părinţii biologici să fie rapid declaraţi adoptabili şi să poată avea parte de afecţiune şi de echilibru într-o familie care şi-i doreşte.
"Ne întrebăm care este baza legală care permite ca cetăţenii români care îşi exercită drepturile de liberă circulaţie şi de libera stabilire pe teritoriul Uniunii Europene, garantate de tratatelele europene, să fie discriminaţi în accesul la adopţia unui copil român", menţionează Alina Lazăr.
Asociaţia SOS Infertilitatea desfăşoară activităţi de apărare a drepturilor colective şi de sprijin pentru cuplurile hipofertile din România şi va continua să urmărească evoluţia cadrului legislativ în domeniul adopţiilor şi să ia atitudine, atunci când situaţia o impune.
Proiectul de modificare a Legii 273/2004 privind regimul juridic al adopţiei a fost finalizat de către Oficiul Român pentru Adopţii şi supus dezbaterii publice din decembrie 2009 iar din 1 august 2011 a intrat în circuitul de aprobare legislativă de la Camera Deputaţilor.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe