Două persoane reţinute la Viena din cauza unei ameninţări privind concertul lui Taylor Swift

Poliţia din Austria a reţinut, miercuri, două persoane suspectate că plănuiau atacuri islamiste asupra evenimentelor de amploare din jurul Vienei, inclusiv concertele superstarului american, scrie BBC.

Urmărește
402 afișări
Imaginea articolului Două persoane reţinute la Viena din cauza unei ameninţări privind concertul lui Taylor Swift

Imagine cu caracter ilustrativ

Directorul general pentru securitate publică, Franz Ruf, a declarat că un austriac de 19 ani a fost reţinut miercuri dimineaţă în Ternitz. A doua reţinere a avut loc în cursul după-amiezii la Viena, dar poliţia nu a oferit detalii.

„Conform stadiului actual al anchetei, cei doi suspecţi s-au radicalizat prin intermediul internetului”, a declarat Ruf. Acesta a spus că tânărul de 19 ani a făcut „un jurământ de credinţă” Statului Islamic la începutul lunii iulie.

În casa acestuia, poliţia a găsit substanţe chimice, care sunt în curs de expertizare.

Franz Ruf a declarat că poliţia ia toate măsurile pentru a se asigura că toate evenimentele din jurul Vienei se pot desfăşura în siguranţă, inclusiv cele trei concerte Taylor Swift. El a adăugat că se va pune un accent deosebit pe controalele la intrarea la concertele lui Taylor Swift de joi, vineri şi sâmbătă de pe stadionul Ernst-Happel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici