Procesiunea ortodoxă va începe la Mănăstirea Radu Vodă, la 16:15, după ce PS Varsanufie Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va sfinţi ramuri de salcie pe care le va împărţi credincioşilor. Aceştia vor pleca apoi spre Catedrala Patrarhală, dar se vor opri de două ori, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon Nou” şi la Biserica „Sf. Ecaterina”, paraclisul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”.
La Catedrala Patriarhală, pelerinii vor fi întâmpinaţi de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va sfinţi icoana praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, va rosti rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor şi le va vorbi acestora.
Ca şi în anii trecuţi, la procesiune vor participa preoţii din cele şase protoierii ale Capitalei şi din judeţul Ilfov, dar şi preoţii de caritate. Ei vor fi însoţiţi de părintele protopop şi părintele secretar al protoieriei. Preoţii vor veni îmbrăcaţi în veşmintele special confecţionate pentru procesiuni, de culoare galben-auriu, cu epitrahil şi felon.
Astfel de pelerinaje vor fi organizate, sâmbătă, în toate eparhiile Patriarhiei Române din ţară şi din străinătate.
Procesiunea catolică, programată duminică, este dedicată atât Floriilor, cât şi Zilei Mondiale a Tineretului.
Evenimentul, organizat de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti, va începe la ora 14.00, la Biserica Franceză Sacré Coeur, şi se va încheia în jurul orei 15.00, la Catedrala „Sf. Iosif”.
Pe traseu, preoţii şi credincioşii, cu ramuri în mână, îi vor cânta Mântuitorului, în amintirea intrării sale triumfale în Ierusalim. La sfârşitul procesiunii, în Catedrala „Sf. Iosif” va fi celebrată Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie solemnă, prezidată de IPS Ioan Robu, Arhiepiscopul Mitropolit de Bucureşti.
Ziua Mondială a Tineretului, sărbătorită de catolici în aceeaşi zi cu Floriile, a fost instituită de Papa Ioan Paul al II-lea, în 1985.