Prima pagină » Social » Două restaurante din Bucureşti, închise din cauza gândacilor şi mucegaiului

Două restaurante din Bucureşti, închise din cauza gândacilor şi mucegaiului

Două restaurante din Bucureşti au fost amendate de către ANPC cu 50.000 de lei, după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care mâncare expirată, gândaci, mizerie şi mucegai.
Andreea Tobias
24 nov. 2022, 11:16, Social

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a controlat două restaurante din Bucureşti, unul din mall-ului Park Lake şi altul din sectorul 2.

Comisarii au dat amenzi de 50.000 lei şi au închis ambele restaurante până la remedierea deficienţelor.

Abaterile constatate au fost:

– schimbarea stării termice a produselor alimentare (produse alimentare refrigerate regăsite în congelator)

– comercializarea unor produse alimentare fără elemente de identificare

– comercialziarea unor produse alimentare cu modificari organoleptice (zone cu mucegai, miros înţepător nespecific)

-comercializarea unor produse alimentare aflate în afara datei limită de consum

– prezenţa insectelor moarte (gândaci) în interiorul frigiderului vertical

– utilizarea unor tocatoare cu grad avansat de uzură

– folosirea unor spaţii de depozitare necorespunzătoare

– existenţa, în zona de desfăşurare a procesului tehnologic, a unor echipamente cu chedere depreciate fizic (rupte) cu acumulare de impurităţi macroscopice, grătare cu exfoliere de vopsea, cu puncte de rugină

– folosirea unor hote cu acumulare de fum în strat gros, la fantele de aerisire, acumulare de impurităţi de culoare neagră, grăsime

– existenţa pavimentului murdar cu strat grosier de impurităţi, rastele/rafturi de depozitare murdare, cu impurităţi de culoare neagră, cu acumulare de impurităţi în strat grosier

– utilizarea unor vitrine frigorifice cu acumulare de gheaţă, lichid mucilaginos îngheţat, puncte de rugină, cu chedere rupte

– folosirea unor tăvi şi ustensile de bucătărie neigienizate, cu acumulare evidentă de materie organică

– folosirea unor ingrediente şi a unor preparate culinare fără elemente de identificare şi caracterizare

– lipsa menţionării în meniul de prezentare a produselor cu provenienţa din produse congelate, precum şi prezenta alergenilor.