Două restaurante din Bucureşti, închise din cauza gândacilor şi mucegaiului

Publicat: 24 11. 2022, 11:16
Actualizat: 24 11. 2022, 11:18

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a controlat două restaurante din Bucureşti, unul din mall-ului Park Lake şi altul din sectorul 2.

Comisarii au dat amenzi de 50.000 lei şi au închis ambele restaurante până la remedierea deficienţelor.

Abaterile constatate au fost:

– schimbarea stării termice a produselor alimentare (produse alimentare refrigerate regăsite în congelator)

– comercializarea unor produse alimentare fără elemente de identificare

– comercialziarea unor produse alimentare cu modificari organoleptice (zone cu mucegai, miros înţepător nespecific)

-comercializarea unor produse alimentare aflate în afara datei limită de consum

– prezenţa insectelor moarte (gândaci) în interiorul frigiderului vertical

– utilizarea unor tocatoare cu grad avansat de uzură

– folosirea unor spaţii de depozitare necorespunzătoare

– existenţa, în zona de desfăşurare a procesului tehnologic, a unor echipamente cu chedere depreciate fizic (rupte) cu acumulare de impurităţi macroscopice, grătare cu exfoliere de vopsea, cu puncte de rugină

– folosirea unor hote cu acumulare de fum în strat gros, la fantele de aerisire, acumulare de impurităţi de culoare neagră, grăsime

– existenţa pavimentului murdar cu strat grosier de impurităţi, rastele/rafturi de depozitare murdare, cu impurităţi de culoare neagră, cu acumulare de impurităţi în strat grosier

– utilizarea unor vitrine frigorifice cu acumulare de gheaţă, lichid mucilaginos îngheţat, puncte de rugină, cu chedere rupte

– folosirea unor tăvi şi ustensile de bucătărie neigienizate, cu acumulare evidentă de materie organică

– folosirea unor ingrediente şi a unor preparate culinare fără elemente de identificare şi caracterizare

– lipsa menţionării în meniul de prezentare a produselor cu provenienţa din produse congelate, precum şi prezenta alergenilor.