Două treimi din mesajele Ro-Alert emise în acest an au vizat prezenţa urşilor

Două treimi din mesajele Ro-Alert emise în acest an au vizat prezenţa urşilor în apropierea comunităţilor, se arată într-o statistică prezentată marţi de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Urmărește
56 afișări
Imaginea articolului Două treimi din mesajele Ro-Alert emise în acest an au vizat prezenţa urşilor

Două treimi din mesajele Ro-Alert emise în acest an au vizat prezenţa urşilor

IGSU arată că, de la începutul acestui an până în prezent, au fost transmise 2.743 de mesaje prin Ro-Alert.

Dintre acestea, 1.880 au vizat prezenţa urşilor în apropierea comunităţilor, 47 au fost alerte de incendiu, 711 au avertizat asupra fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, 77 au semnalat dispariţia copiilor, iar 28 au fost destinate altor tipuri de urgenţe.

Reprezentanţii IGUS susţin că, deşi primirea mesajelor poate crea uneori disconfort, transmiterea acestora este esenţială, având în vedere scopul principal al sistemului: salvarea de vieţi şi protejarea bunurilor.

„Dezactivarea opţiunii de primire a mesajelor pe dispozitivele mobile nu este recomandată, având în vedere impactul pe care situaţiile de urgenţă îl pot avea asupra comunităţilor şi riscurile semnificative pentru siguranţa dumneavoastră”, arată IGSU.

Reprezentanţii instituţiei dau asigurări că depun eforturi pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de prevenţie şi intervenţie în situaţii de urgenţă, cu scopul de a creşte continuu gradul de siguranţă a fiecăruia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
igsu,
ro-alert,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici