- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.12.2022, 18:08)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dovezi ale existenţei norilor pe luna lui Saturn, găsite de telescopul James Webb
O echipă internaţională de cercetători au fost extrem de încântaţi când au văzut primele imagini cu telescopul James Webb cu cea mai mare lună a lui Saturn, Titan.
Urmărește
290 afișări
Telescopul spaţial James Webb
Oamenii de ştiinţă care folosesc James Webb pentru a investiga atmosfera şi clima lui Titan au descris într-o declaraţie a NASA reacţiile lor iniţiale la vederea datelor.
„Am aşteptat ani de zile să folosim viziunea în infraroşu a lui Webb pentru a studia atmosfera lui Titan, inclusiv modelele sale meteorologice fascinante şi compoziţia gazoasă, şi, de asemenea, să vedem prin ceaţă pentru a studia petele luminoase şi întunecate de pe suprafaţă. Atmosfera lui Titan este incredibil de interesantă, nu doar datorită norilor şi furtunilor de metan, ci şi datorită a ceea ce ne poate spune despre trecutul şi viitorul lui Titan - inclusiv dacă a avut întotdeauna o atmosferă”,au declarat cercetătorii, potrivit metro.co.uk.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
Titan este singura lună din sistemul solar cu o atmosferă densă şi este, de asemenea, singurul corp planetar, în afară de Pământ, care are în prezent râuri, lacuri şi mări.
Spre deosebire de Pământ, însă, lichidul de pe suprafaţa lui Titan este compus din hidrocarburi, inclusiv metan şi etan, nu din apă. Atmosfera sa este plină de o ceaţă groasă care întunecă lumina vizibilă care se reflectă la suprafaţă.
Prin compararea diferitelor imagini capturate de camera în infraroşu apropiat a lui Webb, oamenii de ştiinţă au confirmat în scurt timp că o pată luminoasă vizibilă în emisfera nordică a lui Titan era, de fapt, un nor mare. Nu după mult timp, au observat un al doilea nor.
„Detectarea norilor este interesantă deoarece validează predicţiile de mult timp ale modelelor computerizate despre clima lui Titan, conform cărora norii s-ar forma cu uşurinţă în emisfera nordică mijlocie în timpul verii târzii, când suprafaţa este încălzită de Soare”, au mai declarat cercetătorii.
În 2019, NASA a confirmat misiunea „The Dragonfly”, pentru a căuta viaţă extraterestră pe Titan.
O navă spaţială urmează să exploreze suprafaţa lunii şi să caute „elementele constitutive ale vieţii”, a dezvăluit agenţia spaţială.
Parte a programului New Frontiers al NASA, misiunea va fi lansată în 2026 şi va ajunge pe Titan în 2034. Va fi pentru prima dată când NASA va pilota un vehicul cu mai multe rotoare pentru ştiinţă pe o altă planetă.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe