Dr. Denisa Zaharia - kit de urgenţă pentru problemele stomatologice in vacanta

Dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog, specializat în ortodonţie şi estetică dentară, avertizează că problemele dentare pot strica dramatic o vacanţă şi recomandă includerea unui kit de urgenţă pentru problemele stomatologice în bagajul de călătorie.

Urmărește
327 afișări
Imaginea articolului Dr. Denisa Zaharia - kit de urgenţă pentru problemele stomatologice in vacanta
„Cu avizul si recomandarea medicului nostru, trebuie să avem în bagaj preventiv medicamente antialgice si antiinflamatorii, antibiotic cu spectru larg, dacă avem vreo infecţie dentară sau suntem predispuşi la astfel de probleme, un gel antimicrobian pentru leziuni gingivale (gen ulceratii, afte) sau în eventualitatea erupţiei unui molar de minte. Pentru purtătorii de aparat dentar, pe lângă o atenţie deosebită la igienă şi respectarea recomandărilor medicului ortodont referitor la alimentele dure care pot duce la detaşarea unor elemente de pe dinţi, ei trebuie sa aibă cu ei în kitul de urgenţă: ceară specială de bracketuri pentru a preveni eventualele leziuni, dar şi toate mijloacele de igienizare generale şi specifice: periuţa, periuţe interdentare, duş portabil pe care nu trebuie să facă rabat să le utilizeze”, declară dr. Denisa Zaharia care subliniază şi că ritualul de igienizare de două ori pe zi, cu spălat pe dinţi şi folosirea de aţă dentară, nu trebuie să ia vacanţă, în vacanţă. 
 
Potrivit recomandărilor medicale, înainte de plecarea în vacanţă, este necesar un control stomatologic care să prevină eventualele crize medicale sau probleme dentare în zilele libere: „Este foarte important să nu omitem controlul stomatologic înainte de a merge în concedii, în tabere sau la bunici pentru a ne putea bucura de această perioadă fără dureri. Astfel, ne asigurăm că nu avem probleme dentare nerezolvate care să se poată agrava în zilele de relaxare.”, adaugă dr. Denisa Zaharia, fondator al unei clinici stomatologice generale, prezente pe piaţa din Bucureşti din 2007 şi al unei clinici dedicate copiilor şi adolescenţilor. 
 
Cele mai frecvente probleme dentare care apar în timpul vacanţelor pot fi prevenite şi tratate cu uşurinţă, dacă sunt luate în calcul la momentul potrivit: „Cel mai des, în vacanţe, pacienţii mă sună pentru cariile netratate la timp, care se agravează din cauza diverşilor stimuli din perioadele de vacanţă (alimentaţie, ignorarea ritualului de igienizare, neglijenţa) şi produc dureri foarte mari, dureri acute, intense care durează câteva zile, care nu cedează la antiinflamatorii şi pentru care trebuie găsit de urgenţă un medic stomatolog care să intervină. Inflamaţiile gingivale dureroase, cu gingii roşii sângerânde sunt de asemenea foarte frecvente în timpul concediilor şi contribuie la apariţia unor probleme dentare la întoarcerea acasă. Tot în perioada vacanţelor, copiii sunt „victimele” durerilor de dinţi. Dinţii temporari cariati sau cei  care au o mobilitate mare , pot provoca frecvent durere, astfel copiii ajung să nu mănânce, să nu se poată spăla pe dinţi, să nu se bucure de o îngheţată sau de bălăceală în apa piscinei sau a mării.”, subliniază dr. Denisa Zaharia al cărei sfat „de aur” pentru o vacanţă liniştită, fără probleme dentare, este mixul între conştientizarea importanţei prevenţiei şi necesitatea unui kit de urgenţă în bagajul de călătorie.     
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici