Dr. Shefali, în premieră în România: O palmă pentru copil înseamnă că el este inutil. Parenting-ul este de fapt despre părinţi

  • Dr. Shefali în România: ”Prima minciună pe care ne-o spunem ca părinţi este că parenting-ul este despre copil. Nu este, este despre părinţi! Copiii sunt cei care pot acţiona ca un semnal de alarmă care să ne trezească la realitate!”
  • Specialişti globali în parenting au explicat la ParentED că unul dintre cele mai comune motive ale conflictelor în relaţia dintre copii şi părinţi este legat de probleme sau traume ale părinţilor, nu ale copiilor. Joaca liberă cu cei mici, afecţiunea, conexiunea şi schimbarea perspectivei sunt câteva din soluţiile care pot ajuta atunci când vine vorba despre provocările parenting-ului modern.
  • La nivel global, 6 din 10 părinţi susţin că a fi părinte este mai dificil decât se aşteptau.
Urmărește
262 afișări
Imaginea articolului Dr. Shefali, în premieră în România: O palmă pentru copil înseamnă că el este inutil. Parenting-ul este de fapt despre părinţi

Dr. Shefali, în premieră în România: O palmă pentru copil înseamnă că el este inutil. Parenting-ul este de fapt despre părinţi

Specialişti globali în parenting au explicat pentru ParentED la Bucureşti că unul dintre cele mai comune motive ale conflictelor în relaţia dintre copii şi părinţi este legat de probleme sau traume ale părinţilor, nu ale copiilor. Joaca liberă cu cei mici, afecţiunea, conexiunea şi schimbarea perspectivei sunt câteva din soluţiile care pot ajuta atunci când vine vorba despre provocările parenting-ului modern.

În premieră pentru ţara noastră, psihologul clinician, autorul internaţional de bestsellers şi unul dintre cei mai cunoscuţi experţi în parenting la nivel global, celebra Dr. Shefali, recomandată de vedeta de televiziune Oprah Winfrey, a vorbit publicului din România despre cele mai eficiente modalităţi de a creşte copii autentici, capabili şi rezilienţi.

”Prima minciună pe care ne-o spunem ca părinţi este că parenting-ul este despre copil. Nu este, este despre părinţi! Niciun părinte nu va crede vreodată că face ceva împotriva copilului său. Părintele va crede întotdeauna că face totul pentru copil, iar aceasta este o problemă fundamentală, pentru că noi facem copii pentru noi înşine, nu pentru ei. Copiii sunt cei care pot acţiona ca un semnal de alarmă care să ne trezească la realitate!”, a spus Dr. Shefali.

Totodată, o palmă pentru un copil înseamnă că el este inutil, sau nu este destul de important pentru ca părintele să îl trateze cu respect. Prin negociere cu copilul însă, oferi copilului sentimentul că şi el are putere, a mai arătat Dr. Shefali. Jessica Joelle Alexander, expert în parenting şi autor al uneia dintre cele mai bine vândute cărţi de parenting din toate timpurile, spune că, în Danemarca, este ilegal să loveşti un copil. "Ideea că unui copil i-ar putea fi frică de tine este echivalentă cu eşecul în Danemarca. Aici, cea mai mare dorinţă a părinţilor este să câştige respectul copiilor lor”.

ParentED este un spaţiu de învăţare şi inspiraţie pentru părinţi, educatori şi specialişti din domeniul educaţiei, oferind participanţilor instrumentele necesare pentru a face faţă cu succes provocărilor din educaţia copiilor în era modernă. Totul în contextul în care 6 din 10 părinţi susţin că a fi părinte este mai dificil decât se aşteptau, potrivit unui studiu global.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici