- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (13.05.2014, 19:17)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Drăghian (CE): România, codaşă la accesarea de fonduri UE pentru cercetare în medicină
România se află pe unul din ultimele locuri în clasamentul accesării de fonduri europene pentru cercetare în domeniul medical, în fruntea căruia se află Olanda, Marea Britanie şi Germania, a declarat, marţi, Ruxandra Drăghian, director la Directoratul general pentru cercetare al Comisiei Europene.
Urmărește
220 afișări
Drăghian (CE): România, codaşă la accesarea de fonduri UE pentru cercetare în medicină (Imagine: Shutterstock)
"Pe primele locuri în ceea ce priveşte accesarea de fonduri europene pentru cercetare în domeniul medical se află Olanda, Marea Britanie, Germania. Din România se primesc foarte puţine aplicaţii", a spus Drăghian, prezentă în cea de-a doua zi a Conferinţei de Primăvară a Federaţiei Academiilor de Ştiinte Medicale şi a celei de-a noua ediţii a Simpozionului "Academician Nicolae Cajal".
Potrivit Ruxandrei Drăghian, România a participat cu mai mult de 30 de proiecte, număr considerat însă foarte mic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
"În ciuda faptului că propunerile venite din România sunt foarte bune, sunt foarte preţioase, sunt foarte puţine proiecte pentru care se aplică de către România. Cred că cercetătorii din România sunt puţin speriaţi sau nu cunosc foarte bine cum funcţionează aceste programe europene, dar vreau să îi încurajez. Rata de succes a aplicaţiilor este similară cu cercetătorii din Germania sau din Marea Britanie. Din România primim câteva propuneri pe an, şase-şapte-opt, din Germania putem să primim, în aceeaşi perioadă, de 10-15 ori mai multe", a precizat Drăghian.
Directorul de la Directoratul general pentru cercetare al Comisiei Europene a admis că un impediment pentru cercetătorii români ar putea fi investiţiile naţionale, care sunt primordiale pentru a putea asigura succesul în accesarea de fonduri europene.
Drăghian a mai spus că la proiectul Orizont 2020, pentru care primul apel s-a făcut deja în decembrie 2013, s-au primit primele seturi de propuneri.
"De acum, va fi mai simplu. Dacă, până acum, rata de finanţare din partea ţărilor participante trebuia să fie de 50-75%, depinzând de proiect, de acum încolo, pentru proiectele de cercetare şi inovare, rata de finanţare este de 100% din partea UE, la care se adaugă 25% finanţare pentru costuri indirecte. Este foarte important, pentru că nu mai este nevoie de partea de cofinanţare naţională pentru aceste proiecte", a adăugat ea.
Programul european Orizont 2020, care are un buget de 80 de miliarde de euro, vizează finanţarea proiectelor legate de obiectivele tehnice, ştiinţifice, educaţionale şi sociale asumate de statele UE prin Strategia "Europa 2020".
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe