- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (21.10.2013, 20:50)
- Liviu Dadacus
Dragnea: ANOFM nu se descentralizează. Referitor la porturi, terenul va fi în proprietatea CL, utilajele - în administrare
Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni, după ce a prezentat proiectul descentralizării parlamentarilor USL, că decizia politică a Uniunii este ca ANOFM să nu se descentralizeze, pentru a nu crea distorsiuni în sistem, el arătând că posibilitatea descentralizării ANPS mai este încă explorată.
Urmărește
471 afișări
Dragnea: ANOFM nu se descentralizează; mai discutăm situaţia de la ANPS
"În ceea ce priveşte ANOFM, decizia noastră este să nu se descentralizeze. În ceea ce priveşte ANPS, vom avea mâine şi poimâne (marţi şi miercuri - n.r.) discuţii cu doamna ministru Câmpeanu, să vedem dacă putem descentraliza activitatea de colectare de dosare şi de plăţi efective, care să treacă sub activitatea CJ, având în vedere că cea mai mare parte din munca efectivă o fac primarii, prin anchetele sociale şi prin dispoziţia de punere în plată", a spus Dragnea.
El a arătat că, practic, primarii au cea mai mare responsabilitate în acest domeniu, pentru că ancheta socială o face primăria, prin angajaţii săi, iar dispoziţia efectivă de punere în paractică o face tot primarul.
"Dorinţa lor a fost ca această activitate să treacă la CJ pentru că discută mai bine primăria cu CJ", a spus Dragnea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Mark Rutte, la Davos: Putin nu are dreptul de a-şi exprima veto-ul în privinţa aderării unei ţări la NATO
-
Cât vor primi profesorii care participă la probele de competenţe de la BAC 2025. Remuneraţii de la 10 lei/candidat până la 16 lei/candidat
-
Kremlinul afirmă că Putin este gata să discute cu Trump şi că războiul din Ucraina nu e legat de petrol, ci de securitatea naţională a Rusiei
El a menţionat că a discutat cu ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, în cursul zilei de luni şi a precizat că marţi, când vor fi reluate dezbaterile, ar putea fi găsite argumente serioase pentru a transfera această competenţă, păstrând la nivelul ministerului activitatea de inspecţie socială, cum a fost păstrată la toate ministerele.
"Discuţia despre ANOFM şi ANPS nu are în vedere decât un singur lucriu: dacă putem descentraliza fără să avem riscul să producem distorsiuni în sistem - e un sistem foarte complex. La ANOFM e clar că, dacă descentralizăm, sunt tulburări în sistem. La ANPS există această posibilitate pe care o mai explorăm mâine şi poimâine", a mai spus Dragnea.
El a precizat că a trimis pe mail fiecărui parlamentar USL proiectul de descentralizare, urmând ca marţi aceştia să intre în posesia proiectului de act normatriv, la nivel de articol de lege, astfel încât, până la sfârşitul săptămânii în curs să fie trimise amendamente la Ministerul Dezvoltării.
Anterior, surse din USL au declarat, pentru MEDIAFAX, că în comisia mixtă pentru descentralizare, condusă de Liviu Dragnea şi Klaus Iohannis, nu s-a reuşit, luni, să se ajungă la un acord în ceea ce priveşte descentralizarea agenţiilor naţionale pentru Ocuparea forţei de muncă şi pentru Prestaţii sociale. Sursele au menţionat că ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, nu ar dori ca aceste două structuri să fie descentralizate, deşi o decizie în acest sens ar fi fost luată la nivel politic în şedinţa USL de săptămâna trecută.
Dragnea, despre descentralizarea porturilor: Terenul - în proprietatea CL, utilajele - în administrare
Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni, după ce a prezentat proiectul descentralizării parlamentarilor USL, că în ceea ce priveşte descentralizarea porturilor s-a convenit, ca regulă, ca terenurile pe care sunt amplasate să treacă în proprietatea CL, iar utilajele în administrarea CL.
"Ceea ce am convenit noi este ca terenul efectiv pe care sunt amplasate porturile, care acum este în domeniul public al statului, să treacă în proprietatea CL, ca regulă, iar instalaţiile, echipamentele, utillajele care sunt într-un port şi care acum sunt în patrimoniul unor societăţi comerciale, respectiv administraţiile porturilor, să fie date în administrare, deocamdată, urmând să vedem dacă există o procedură legală prin care şi acestea să fie trecute în proprietatea CL. Deci terenul să treacă în proprietatea CL, iar instalaţiile şi utilajele în administrare", a spus Dragnea.
El a precizat că pot exista şi excepţii de la regulă, urmând să aibă loc, în acest sens, discuţii cu fiecare judeţ în parte.
"Vom discuta cu fiecare judeţ în parte. Regula, principiul pe care l-am urmărit în tot acest proces de descentralizare este ca orice activ să fie trecut în proprietatea localităţilor, nu a judeţului. Iar acolo unde e o localitate care nu doreşte să primească în proprietate sau consideră că ar fi mai bine la CJ, să treacă la CJ. Deci regula este asta şi pot apărea excepţii, pentru că sunt câteva porturi în localităţi foarte mici", a mai spus Dragnea.
Dragnea: Descentralizarea stabileşte că activele îşi păstrează, de principiu, obiectul de activitate
Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni, că activele transferate autorităţilor locale, prin procesul de descentralizare, îşi vor păstra de principiu obiectul de activitate, precizând că acesta este motivul pentru care acestea nu ar putea fi înstrăinate sau vândute.
Vicepremierul a fost întrebat dacă există vreo interdicţie pusă autorităţilor locale de a nu înstrăina activele care ar urma să le fie transferate prin procesul de descentralizare.
"Va fi trecută obligaţia să se păstreze obiectul de activitate şi obiectul de activitate poate fi schimbat numai în situaţii motivate, cu avizul ministerul de resort", a răspuns Dragnea.
Ulterior, el a fost întrebat dacă există garanţii în privinţa proprietăţii şi nu a obiectului de activitate.
"Din momentul în care noi punem obligativitatea să nu se schimbe destinaţia, nu poate fi nici vândut", a precizat Dragnea.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe