- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (10.04.2017, 10:14)
- Alexandra Stroe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Dragnea a contestat la ÎCCJ condamnarea primită în dosarul Referendumului: Sper ca judecătorii să îmi dea dreptate cu ceea ce am cerut
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a stabilit un nou termen pe 24 aprilie în cazul contestaţiei la executare depuse de Liviu Dragnea în dosarul "Referendumul", astfel încât avocaţii liderului PSD să aibă timp pentru a depune concluzii scrise.
Urmărește
1241 afișări
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au amânat pronunţarea asupra contestaţiei la executare depuse de Liviu Dragnea în dosarul "Referendumul" pentru data de 24 aprilie, pentru ca avocaţii lui Liviu Dragnea să poată depune concluzii scrise.
"Am văzut un procuror DNA în faţa instanţei de la Înalta Curte spunând că un articol de lege este de recomandare, în condiţiile în care articolul de lege este foarte clar şi riguros. Dacă un procuror DNA spune că acel procuror este de recomandare, înseamnă că poate să nu fie respectat. Asta înseamnă că sunt unele articole pe care unii procurori le consideră facultative şi atunci noi avem dreptul să considerăm un articol din Codul de Procedură Penală sau din Codul Penal facultative? Am vrut, atunci când am început demersul să am totuşi motivarea hotărârii pentru că am vrut să merg la CEDO. Nu am putut pentru că s-au depăşit cele şase luni de zile. După ce am făcut contestaţia la Tribunal, imediat a apărut motivarea. Ulteriro am vrut, aşa cum vreau şi acuma să ştiu, dacă toţi cei care au adoptat decizia iniţială au participat la redactarea şi la conceoerea acestei motivări. Am înţeles că nu avem acces la informaţii. Aşteptăm pronunţarea. Dacă consideram că s-a făcut un abuz, făceam o plângere penală pe celebrul articol cu abuzul în serviciu. Doream săam acces la aceste informaţii. Un om când primelte o condamnare are măcar acest drept să ştie dacă toţi cei care au adoptat acea condamnare au participat la redactarea şi la motivarea ei. Se pare că e greu de obţinut această informaţie. Sunt optimist până la moarte şi am încredere în justiţie", a declarat Liviu Dragnea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Apărătorii liderului PSD au cerut, în cadrul termenului de luni de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, înscrisuri şi o expertiză informatică asupra sistemului ECRIS, aplicaţie folosită la nivelul instanţelor judecătoreşti pentru managementul electronic al dosarelor, având suspiciuni că motivarea nu a fost redactată în termen de 30 de zile. De asemenea, avocaţii au cerut şi copii după cererile de pensionare ale judecătoarelor Livia Stanciu şi Luminiţa Zglimbea.
Solicitarea avocaţilor lui Liviu Dragnea a fost respinsă de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
După decizia judecătorilor, avocaţii liderului PSD au cerut sesizarea Curţii Europene de Justiţie, considerând că li se refuză accesul la probe.
Instanţa supremă a respins şi cea de-a doua cerere.
Instanţa supremă a decis, pe 8 martie, declinarea contestaţiei la executare, formulată de Liviu Dragnea în dosarul Referendumului, la Completul de 5 judecători al aceleiaşi instanţe. De altfel, un complet de 5 judecători al instanţei supreme a dat decizia definitivă în dosarul Referendumului.
Dragnea a contestat la ÎCCJ condamnarea primită în dosarul Referendumului: Sper ca judecătorii să îmi dea dreptate cu ceea ce am cerut
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la sosirea la instanţa supremă, care a analizat luni contestaţia sa în dosarul "Referendumul", că speră ca judecătorii să îi dea dreptate cu ceea ce a cerut în contestaţie.
"Sper să îmi dea dreptate cu ceea ce am cerut eu în contestaţie. Vorbim după", a declarat, la intrarea în sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, liderul PSD, Liviu Dragnea.
Instanţa supremă a decis, pe 8 martie, declinarea contestaţiei la executare, formulată de Liviu Dragnea în dosarul Referendumului, la Completul de 5 judecători al aceleiaşi instanţe. De altfel, un complet de 5 judecători al instanţei supreme a dat decizia definitivă în dosarul Referendumului.
Liviu Dragnea a declarat, la termenul trecut, că nu a făcut contestaţia pentru că ar vrea „albirea cazierului” ci pentru că „are dreptul să ştie de ce a fost condamnat”.
"În prima fază, motivarea nu fusese redactată în condiţiile în care legea prevede să se redacteze în 30 de zile. După ce am depus contestaţia la Curtea de Apel, a fost redactată aceată motivare, considerentele din motivare, numai că nu credem că s-au respectat procedurile legale pentru că aşa cum bine se ştie, două doamne judecător din complet s-au pensionat înainte de a fi concepută motivarea, deci nu au participat la conceperea motivării. Este vorba despre dreptul de a face această contestaţie pentru că un om care este condamnat are dreptul să ştie exact de ce a fost condamnat şi are dreptul şi instanţa este obligată, să fie convins că toţi membrii completului au participat la conceperea acelei decizii pentru că este o decizie care schimbă viaţa unui om. (...) După cum bine ştim, doamna Livia Stanciu, la două luni de la decizie, s-a pensionat şi cealaltă doamna judecător, ulterior", a declarat Liviu Dragnea, la sediul instanţei supreme.
Liviu Dragnea a contestat, printr-o cale extraordinară de atac, decizia definitivă de condamnare. Preşedintele PSD fost condamnat definitiv pe 22 aprilie 2016 la doi ani de închisoare cu suspendare.
Instanţa supremă a motivat decizia prin care acesta a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare în dosarul privind fraude la referendum, judecătorii susţinând că liderul PSD a ales să îşi folosească "abuziv autoritatea şi influenţa" în partid "pentru a denatura rezultatul scrutinului".
Avocaţii lui Liviu Dragnea cer sesizarea Curţii Europene de Justiţie în dosarul "Referendumul"
Avocaţii lui Liviu Dragnea au cerut sesizarea Curţii Europene de Justiţie după ce instanţa supremă le-a respins solicitarea efectuării unei expertize informatice pe sistemul ECRIS de pe care a fost redactată motivarea în dosarul "Referendumul", considerând că li se refuză accesul la probe.
Apărătorii liderului PSD au cerut, în cadrul termenului de luni de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, înscrisuri şi o expertiză informatică asupra sistemului ECRIS, aplicaţie folosită la nivelul instanţelor judecătoreşti pentru managementul electronic al dosarelor, având suspiciuni că motivarea nu a fost redactată în termen de 30 de zile. De asemenea, avocaţii au cerut şi copii după cererile de pensionare ale judecătoarelor Livia Stanciu şi Luminiţa Zglimbea.
Solicitarea avocaţilor lui Liviu Dragnea a fost respinsă de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
După decizia judecătorilor, avocaţii liderului PSD au cerut sesizarea Curţii Europene de Justiţie, considerând că li se refuză accesul la probe, instanţa urmând să decidă dacă acceptă sau respinge această cerere.
Citeşte şi: GALERIE FOTO Bistriţenii fac curăţenie de Paşti în mod tradiţional: Niciunde nu se spală ca la vâltori
Citeşte şi: Luni are loc proba scrisă la limba română a Evaluării naţionale de la finalul clasei a II-a
Citeşte şi: GALERIE FOTO DIZGRAŢIAŢII Agricultorii din închisori. Povestea deţinuţilor de la ferma Penitenciarului Târgu Jiu
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe